Начин на приготвяне:

1. Разтопете парче сланина от телешките ребра в тиган. Поръсете със сол телешките ребра и ги запечатайте от всички страни, до златистокафяво.

2. Прехвърлете запечатаните телешки ребра в тенджера под налягане. Изпечете за кратко сушените люти чушки анчо, за да добият пушен аромат. Накъсайте в тенджерата при месото. Добавете и нарязаните на ситно домати и лук, мексиканския риган и дафиновите листа. Настържете фино кората на кумкуата и изтискайте сока му. Добавете меласата, бульона и водата. Затворете тенджерата под налягане и гответе 2 часа.

3. За салцата смесете нарязаните на ситно лук, домати, люти чушки и кориандър. Изтискайте сока на лайма. Овкусете със сол и разбъркайте добре.

4. Изпуснете парата на тенджерата под налягане и я отворете. Извадете месото и го нарежете на парчета. Върнете тенджерата със соса на котлона и добавете брашното. Разбъркайте докато се сгъсти. След това го прецедете.

5. Сервирайте парчетата месо, поляти обилно със сос и поръсени с нарязани на тънки ивички репички и пресен лук.

Продукти

  • 900 г телешки ребра
  • 2 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 300 мл говежди бульон
  • 200 мл вода
  • 5 домата
  • 2 дафинови листа
  • 4 сушени люти чушки Анчо
  • 1 ч.л. меласа
  • 1 кумкуат, кора и сок
  • 1 с.л. царевично брашно
  • репички
  • пресен лук

 

За пико де гайо:

  • 1/2 глава лук
  • 1 домат
  • 1 лайм
  • 1 зелена люта чушка Серано
  • 4 стръка кориандър
  • сол

Свързани рецепти