Гърдите се намазват със смес от чесън, джинджифил, чили, сос, барбекю сос, ябълково пюре и захар и се пече в плик. Поднася се с намачкана печена тиква и хрупкави бланширани броколини. Засищащо и вкусно ястие!

Продукти

  • 500-600 г говежди гърди (брискет)
  • 8-10 скилидки чесън
  • 1 пълна с.л. настърган джинджифил
  • сол
  • 100 г барбекю сос
  • 100 г сладък тай чили сос
  • 100 г ябълково пюре
  • 3 пълни с.л. кафява захар
  • 500 г тиква
  • 200 г броколини

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете парчето месо в тава и върху него изсипете нарязаните на ситно скилидки чесън и настъргания джинджифил, голяма щипка сол, барбекю соса, сладкия чили сос, ябълковото пюре и кафявата захар. Втрийте всички продукти много добре в месото.
  • 2. Поставете овкусеното месо в плик за печене и го завържете. Надупчете на няколко места плика и го поставете в тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути.
  • 3. Обелената и нарязана на големи кубчета тиква сложете в тава. Поръсете със сол и зехтин и печете заедно с месото, до омекване.
  • 4. Бланширайте във връща подсолена вода броколините за 3 минути. Поставете под темчаща студена вода за кратко и прецедете. Овкусете броколините със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.
  • 5. Сервирайте печени говежди гърди, които се отделят на конци с гарнитура от намачкана печена тиква, бланширани броколини и супена лъжица заквасена сметана.

Свързани рецепти

Виж всички