Бавно печено говеждо с пюре от тиква и броколини
Рецепта от: Хера Те Курапа
Гърдите се намазват със смес от чесън, джинджифил, чили, сос, барбекю сос, ябълково пюре и захар и се пече в плик. Поднася се с намачкана печена тиква и хрупкави бланширани броколини. Засищащо и вкусно ястие!
Продукти
- 500-600 г говежди гърди (брискет)
- 8-10 скилидки чесън
- 1 пълна с.л. настърган джинджифил
- сол
- 100 г барбекю сос
- 100 г сладък тай чили сос
- 100 г ябълково пюре
- 3 пълни с.л. кафява захар
- 500 г тиква
- 200 г броколини
Начин на приготвяне:
- 1. Поставете парчето месо в тава и върху него изсипете нарязаните на ситно скилидки чесън и настъргания джинджифил, голяма щипка сол, барбекю соса, сладкия чили сос, ябълковото пюре и кафявата захар. Втрийте всички продукти много добре в месото.
- 2. Поставете овкусеното месо в плик за печене и го завържете. Надупчете на няколко места плика и го поставете в тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути.
- 3. Обелената и нарязана на големи кубчета тиква сложете в тава. Поръсете със сол и зехтин и печете заедно с месото, до омекване.
- 4. Бланширайте във връща подсолена вода броколините за 3 минути. Поставете под темчаща студена вода за кратко и прецедете. Овкусете броколините със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.
- 5. Сервирайте печени говежди гърди, които се отделят на конци с гарнитура от намачкана печена тиква, бланширани броколини и супена лъжица заквасена сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи