Подготовка

1. Нарежете на кръгчета обелените картофи и ги сварете в подсолена вода.
2. Извадете ги в цедка за да изстинат и запазете водата, в която са вряли.
3. В купа сложете няколко резенчета картофи /колкото 1 картоф/, кората и сока на 1 лимон, чесъна, горчицата, зехтина и ригана. Налейте част от водата на картофите и пасирайте всичко с пасатор на гладък сос. Гъстотата му преценете сами и съответно добавяйте водата постепенно. Овкусете със сол и пипер.
4. Към останалите картофи прибавете репичките, нарязани на кръгчета, лука на тънки филийки и накъсаната зелен

Продукти

  • 500 г картофи
  • 1 глава лук
  • 5 репички
  • 1 зелена салата
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 1 с.л. люта горчица
  • 1 ч.л. сух риган
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти