Бастия
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сварете пилето заедно с нарязания на едро лук, подправките и лимона за около 45 минути. След това прецедете бульона и обезкостете пилето.
2. Сложете бадемите в тиган да се запекат и добавете захарта да се карамелизират, като непрекъснато ги разтръсквате. Щом започнат да лепнат ги дръпнете от котлона. Оставете ги да изстинат и след това ги нарежете.
3. Нарежете на ситно моркова и тиквичката. Задушете първо моркова, като добавите малко бульон. След това добавете и тиквичката.
4. В купа смесете накъсаното пилешко месо, задушените зеленчуци и нарязаните бадеми. Добавете и нарязаната на ситно връзка кориандър заедно със стъблата.
5. Намажете тава с мазнина, постелете с 2-3 кори, като оставите краищата им извън тавата. Намажете корите с мазнина. Изсипете цялата плънка, покрийте с 2 кори и ги намажете с мазнина. Захлупете краищата, намажете с мазнина, а отгоре с яйце. Изпечете бастията за 20 минути на 170 градуса.
6. Поръсете бастията с пудра захар и канела.
2. Сложете бадемите в тиган да се запекат и добавете захарта да се карамелизират, като непрекъснато ги разтръсквате. Щом започнат да лепнат ги дръпнете от котлона. Оставете ги да изстинат и след това ги нарежете.
3. Нарежете на ситно моркова и тиквичката. Задушете първо моркова, като добавите малко бульон. След това добавете и тиквичката.
4. В купа смесете накъсаното пилешко месо, задушените зеленчуци и нарязаните бадеми. Добавете и нарязаната на ситно връзка кориандър заедно със стъблата.
5. Намажете тава с мазнина, постелете с 2-3 кори, като оставите краищата им извън тавата. Намажете корите с мазнина. Изсипете цялата плънка, покрийте с 2 кори и ги намажете с мазнина. Захлупете краищата, намажете с мазнина, а отгоре с яйце. Изпечете бастията за 20 минути на 170 градуса.
6. Поръсете бастията с пудра захар и канела.
Продукти
- 1 глава лук 1 пиле 1 щипка шафран 1 ч.л. смлян джинджифил 2 ч.л. канела 0.5 лимон сол и черен пипер 3 литра вода 30 г захар 10 кори за баницаЗа плънката:1 връзка кориандър или магданоз 1 морков 1 тиквичка 150 г бадемиЗа поръсване:25 г пудра захар 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад