Бастия
1. Сварете пилето заедно с нарязания на едро лук, подправките и лимона за около 45 минути. След това прецедете бульона и обезкостете пилето.
2. Сложете бадемите в тиган да се запекат и добавете захарта да се карамелизират, като непрекъснато ги разтръсквате. Щом започнат да лепнат ги дръпнете от котлона. Оставете ги да изстинат и след това ги нарежете.
3. Нарежете на ситно моркова и тиквичката. Задушете първо моркова, като добавите малко бульон. След това добавете и тиквичката.
4. В купа смесете накъсаното пилешко месо, задушените зеленчуци и нарязаните бадеми. Добавете и нарязаната на ситно връзка кориандър заедно със стъблата.
5. Намажете тава с мазнина, постелете с 2-3 кори, като оставите краищата им извън тавата. Намажете корите с мазнина. Изсипете цялата плънка, покрийте с 2 кори и ги намажете с мазнина. Захлупете краищата, намажете с мазнина, а отгоре с яйце. Изпечете бастията за 20 минути на 170 градуса.
6. Поръсете бастията с пудра захар и канела.

Продукти

  • 1 глава лук 1 пиле 1 щипка шафран 1 ч.л. смлян джинджифил 2 ч.л. канела 0.5 лимон сол и черен пипер 3 литра вода 30 г захар 10 кори за баницаЗа плънката:1 връзка кориандър или магданоз 1 морков 1 тиквичка 150 г бадемиЗа поръсване:25 г пудра захар 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички