Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бастия

категория 0/5
1. Сварете пилето заедно с нарязания на едро лук, подправките и лимона за около 45 минути. След това прецедете бульона и обезкостете пилето.
2. Сложете бадемите в тиган да се запекат и добавете захарта да се карамелизират, като непрекъснато ги разтръсквате. Щом започнат да лепнат ги дръпнете от котлона. Оставете ги да изстинат и след това ги нарежете.
3. Нарежете на ситно моркова и тиквичката. Задушете първо моркова, като добавите малко бульон. След това добавете и тиквичката.
4. В купа смесете накъсаното пилешко месо, задушените зеленчуци и нарязаните бадеми. Добавете и нарязаната на ситно връзка кориандър заедно със стъблата.
5. Намажете тава с мазнина, постелете с 2-3 кори, като оставите краищата им извън тавата. Намажете корите с мазнина. Изсипете цялата плънка, покрийте с 2 кори и ги намажете с мазнина. Захлупете краищата, намажете с мазнина, а отгоре с яйце. Изпечете бастията за 20 минути на 170 градуса.
6. Поръсете бастията с пудра захар и канела.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен