Басбуса /реване/
1. В тенджерка сложете захарта, водата, подправките, лимоновия сок и половината изтискан лимон и оставете сиропа да заври.
2. Залейте с горещия сироп сушените плодове и оставете да се накиснат докато набъбнат.
3. За блата смесете всички продукти /маслото трябва да е със стайна температура/ докато тестото стане гладко.
4. Постелете кръгла форма с хартия за печене и я намажете с масло. Изсипете сместа за блата и я загладете отгоре с помощта на прозрачно фолио или шпатула. Изпечете блата за 45 минути на 200 градуса.
5. В тиган с малко мазнина запечете бадемите.
6. След като изстине реването започнете да го напоявате с лъжица по лъжица от сиропа. Оставете реването да попие сиропа 6 часа.
7. Украсете реването със сушените плодове, бадемите и парченца пресни плодове.

Продукти

  • За захарния сироп:300 г захар 500 мл вода 2 гвоздейчета карамфил 2 бр. звездовиден анасон 2 пръчки канела 3 с.л. лимонов сок100 г сушени кайсии 100 г сушени смокини 100 г сушени сливи без костилкаЗа блата:400 г грис 200 г захар 200 г масло 200 г кисело мляко 1 шушулка ванилияЗа украса:100 г белени бадеми пудра захар 1 киви 1 манго 1 смокиня

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички