Тази рецепта за бързо телешко карпачо е подходяща за приготвяне, когато разполагате с прясно и качествено телешко месо. Идеално е върху препечени филийки.

1. За бързо телешко карпачо с помощта на остър нож нарежете предварително измитото и подсушено месо на много тънки, почти прозрачни, парчета.

2. Поръсете месото със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.

3. Разтопете 10 г масло в добре загрят тиган. Изрежете кората на филиите хляб. Обелете и смачкайте леко скилидките чесън. Натрийте хляба с чесън и го запържете от двете страни до златисто. Поръсете с щипка сол.

4. За майонезата сипете яйцето и горчицата във висок съд и разбийте с помощта на пасатор. Добавете олиото на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Разбийте до утрояване на обема и плътност, която не позволява майонезата да тече, ако обърнете съда на обратно. Накрая овкусете със сол и черен пипер и добавете капка трюфелово олио и разбийте отново.

5. В купа смесете различни зелени салати – рукола, бейби спанак, валериана. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте.

6. За да сервирате телешко карпачо, намажете запържените филийки с майонеза, върху тях подредете парчета телешко месо. Гарнирайте със зелена салата и каперси.

Карпачо рецепта.

карпачо

телешко карпачо

карпачо рецепта

Продукти

  • 100 г прясно телешко бонфиле
  • 4 филии хляб
  • 2 скилидки чесън
  • бучка масло
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. горчица
  • 150 мл олио
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. трюфелово олио
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • За гарниране:
  • микс от зелени салати
  • диви каперси

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички