Бързо печено пиле
Рецепта от: Джейми Оливър
Това е рецепта за цяло печено пиле, овкусено с пикантна паста хариса. Пилето се пече в дълбока тава с червен лук и различни цветове чушки.
Продукти
- 1 цяло свободно отглеждано пиле
- 2 глави червен лук
- 4 ч.л. хариса
- 4 бр. чушки (жълта, червена, оранжева и зелена)
- 1 шепа листа прясна мента
- сол и черен пипер
- зехтин
- червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- 1. Направете разрез по гръбнака на пилето и го разтворете като книга.
- 2. В дълбока тава сипете пастата хариса. Поръсете обилно със зехтин и винен оцет.
- 3. Почистете чушките от дръжките и семките и ги накъсайте на едро направо в тавата. Обелете лука и го разрежете на четвъртини. Отделете слоевете иги разпръснете в тавата. Разбъркайте всичко много добре с ръце.
- 4. Втрийте остатъка от хариса по ръцете ви в пилето и го поставете върху зеленчуците. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 50 минути.
- 5. Отделете по-малките листенца мента, а останалите сложете в купичка и поръсете със зехтин и оцет и разбъркайте.
- 6. Извадете печеното пиле върху дървена дъска или голямо плато и го нарежете на парчета. Добавете овкусените листа мента при зеленчуците и разбъркайте. Пресипете зеленчуците при пилето и поръсете с листенца мента.
- За повече информация посетете www.jamieoliver.com
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Донал Скиан
Хлебчета на пара с пържено пиле
Рецепти Силвия Колока
Пиле по ловджийски
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели