Бързо печено пиле
Рецепта от: Джейми Оливър
Това е рецепта за цяло печено пиле, овкусено с пикантна паста хариса. Пилето се пече в дълбока тава с червен лук и различни цветове чушки.
Продукти
- 1 цяло свободно отглеждано пиле
- 2 глави червен лук
- 4 ч.л. хариса
- 4 бр. чушки (жълта, червена, оранжева и зелена)
- 1 шепа листа прясна мента
- сол и черен пипер
- зехтин
- червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- 1. Направете разрез по гръбнака на пилето и го разтворете като книга.
- 2. В дълбока тава сипете пастата хариса. Поръсете обилно със зехтин и винен оцет.
- 3. Почистете чушките от дръжките и семките и ги накъсайте на едро направо в тавата. Обелете лука и го разрежете на четвъртини. Отделете слоевете иги разпръснете в тавата. Разбъркайте всичко много добре с ръце.
- 4. Втрийте остатъка от хариса по ръцете ви в пилето и го поставете върху зеленчуците. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 50 минути.
- 5. Отделете по-малките листенца мента, а останалите сложете в купичка и поръсете със зехтин и оцет и разбъркайте.
- 6. Извадете печеното пиле върху дървена дъска или голямо плато и го нарежете на парчета. Добавете овкусените листа мента при зеленчуците и разбъркайте. Пресипете зеленчуците при пилето и поръсете с листенца мента.
- За повече информация посетете www.jamieoliver.com
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Сандвич с хрупкаво пилешко
Рецепти Гордън Рамзи
Пилешко с оризови нудъли
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле тика
Рецепти Стоян и Лора
Пилешки „пуканки“ с млечен сос
Рецепти Том Керидж
Пилешки крилца на барбекю по 3 начина
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко