Бързи тригуни
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Запечете леко в сух тиган кокосовите стърготини.
2. Обелете и нарежете ябълките на дребни кубченца. Сложете ги в купа. Към тях добавете кокосовите стърготини, стафиди или други дребни сушени плодове, нарязаните орехи, захарта и канелата. Настържете портокаловата кора и разбъркайте всички продукти хубаво.
3. Извадете бутер тестото малко преди да работите с него. Нарежете го на квадратчета с приблизителни размери 10х10 см. Разбийте 1 жълтък с малко сметана в купичка.
4. Намажете краищата на всяко квадратче със сместа от жълтък и сметана. Поставете пълнеж по средата и загънете под формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти, а след това с помощта на вилица за по-голяма сигурност.
5. Подредете тиргуните в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разбития жълтък. Поръсете тригуните с по малко филирани бадеми. Печете тригуните в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
2. Обелете и нарежете ябълките на дребни кубченца. Сложете ги в купа. Към тях добавете кокосовите стърготини, стафиди или други дребни сушени плодове, нарязаните орехи, захарта и канелата. Настържете портокаловата кора и разбъркайте всички продукти хубаво.
3. Извадете бутер тестото малко преди да работите с него. Нарежете го на квадратчета с приблизителни размери 10х10 см. Разбийте 1 жълтък с малко сметана в купичка.
4. Намажете краищата на всяко квадратче със сместа от жълтък и сметана. Поставете пълнеж по средата и загънете под формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти, а след това с помощта на вилица за по-голяма сигурност.
5. Подредете тиргуните в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разбития жълтък. Поръсете тригуните с по малко филирани бадеми. Печете тригуните в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
Продукти
- 2 ябълки 2 с.л. кокосови стърготини 3 с.л. орехи 1 с.л. захар 1 ч.л. канела 0.5 портокал настъргана кора 2 с.л. стафиди 250 г бутер тесто 2 с.л. филирани бадеми жълтък с малко сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове