Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците на сняг. В друга купа разбийте жълтъците и солта, постепенно добавяйте брашното и млякото без да спирате да разбивате. С внимателно бъркане добавете белтъците към жълтъчената смес.
2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и леко го намажете с мазнина. Добре е температурата на огъня да е умерена, за да не прегорят блините.
3. С черпак налейте малко количество тесто в тигана и загладете леко с опакото на черпака, за да оформите кръг. Когато повърхността на тестото засъхне и се образуват малки кратерчета, блините са готови за обръщане. Изпечете за около 30 секунди и от другата страна. Сервирайте блините топли, намазани с масло.
4. За конфитюра нарежете прасковите на кубчета, сложете ги в тиган с бучка масло и гответе, докато омекнат. Извадете ги, смесете ги с начупения шоколад, разбъркайте и оставете сместа да се охлади.
5. Поднесете блините с конфитюр от праскови и бял шоколад.

Продукти

За блините:

  • 3 яйца
  • 400 мл прясно мляко
  • щипка сол
  • 200 г брашно
  • масло за намазване

За конфитюра:

  • 1 праскова
  • 50 г бял шоколад
  • 20 г краве масло

Свързани рецепти