Зеленчуци, мариновани в топла марината, поднесени с печен нахут с ядки и дресинг.

1. За тази бърза туршия сипете водата в тенджера и я оставете да заври. Добавете оцета, двата вида захар и солта.

2. Добавете обеления и разрязан на четвъртинки джинджифил, листата кориандър, зърната бахар и мащерката. Оставете маринатата да поври 10 минути.

3. Почистете всички зеленчуци за бързата туршия с карфиол и моркови. По-твърдите като морковите, романеско, карфиол, жълтото цвекло, лук сложете да се мариноват в тенджерата за 20 минути, на слаб огън. По-крехките като тиквичката и краставицата нарежете на тънки, дълги ленти и сложете в купа. Добавете листа бок чой и залейте с марината. Оставете ги да поседят 30 минути. В друга купа сложете червено цвекло, репички и бейби царевички. Залейте с марината и оставете настрани.

4. За ядливата "почва“ сипете зърната нахут в тава, постлана с хартия за печене и ги начупете. Добавете брашно, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Начупете маслото на малки парченца на различни места. Поръсете и малко олио от авокадо. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 10 минути. След като извадите нахута от фурната, поръсете с предварително натрошени солени печени ядки.

5. За дресинга чукнете яйцето във висок съд. Добавете конопеното семе и пастата от хрян. Разбийте с помощта на пасатор до получаването на гладка смес. Без да спирате да разбивате, добавете на тънка струйка олиото. Накрая овкусете със сол и лимонов сок и разбъркайте.

6. Маринованите в тенджерата зеленчуци нарежете на парчета. Сипете ядливата „почва“ от нахут и ядки за основа. Поръсете с дресинг. Върху „почвата“ подредете различните видове мариновани зеленчуци. Поръсете с черна сол и капки балсамова редукция.

Бърза туршия рецепта.

Бърза туршия

бърза туршия с карфиол и моркови

Бърза туршия рецепта

Продукти

  • За маринатата:
  • 2 литра вода
  • 150 мл бял винен оцет
  • 100 г захар
  • 100 г сол
  • 1 с.л. кафява захар
  • 20 г корен джинджифил
  • 1 връзка кориандър
  • 2 зърна бахар
  • 1 стрък мащерка
  • 3 моркова
  • 1 глава жълто цвекло
  • 0.5 глава алабаш
  • 200 г брюкселско зеле
  • 2 глави лук
  • 100 г романеско
  • 200 г карфиол
  • 0.5 глава червено цвекло
  • 1 краставица
  • 1 тиквичка
  • 0.5 бок чой
  • балсамова редукция
  • черна сол
  • За "почвата":
  • 200 г сварен нахут
  • 2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. олио от авокадо
  • 50 г масло
  • 50 г смес от печени ядки
  • За дресинга:
  • 1 с.л. конопено семе
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. паста от хрян
  • 1 с.л. олио
  • сол
  • 0.5 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички