Бърза туршия и ядлива "почва"
Рецепта от: Божана Кацарова
Зеленчуци, мариновани в топла марината, поднесени с печен нахут с ядки и дресинг.
1. За тази бърза туршия сипете водата в тенджера и я оставете да заври. Добавете оцета, двата вида захар и солта.
2. Добавете обеления и разрязан на четвъртинки джинджифил, листата кориандър, зърната бахар и мащерката. Оставете маринатата да поври 10 минути.
3. Почистете всички зеленчуци за бързата туршия с карфиол и моркови. По-твърдите като морковите, романеско, карфиол, жълтото цвекло, лук сложете да се мариноват в тенджерата за 20 минути, на слаб огън. По-крехките като тиквичката и краставицата нарежете на тънки, дълги ленти и сложете в купа. Добавете листа бок чой и залейте с марината. Оставете ги да поседят 30 минути. В друга купа сложете червено цвекло, репички и бейби царевички. Залейте с марината и оставете настрани.
4. За ядливата "почва“ сипете зърната нахут в тава, постлана с хартия за печене и ги начупете. Добавете брашно, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Начупете маслото на малки парченца на различни места. Поръсете и малко олио от авокадо. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 10 минути. След като извадите нахута от фурната, поръсете с предварително натрошени солени печени ядки.
5. За дресинга чукнете яйцето във висок съд. Добавете конопеното семе и пастата от хрян. Разбийте с помощта на пасатор до получаването на гладка смес. Без да спирате да разбивате, добавете на тънка струйка олиото. Накрая овкусете със сол и лимонов сок и разбъркайте.
6. Маринованите в тенджерата зеленчуци нарежете на парчета. Сипете ядливата „почва“ от нахут и ядки за основа. Поръсете с дресинг. Върху „почвата“ подредете различните видове мариновани зеленчуци. Поръсете с черна сол и капки балсамова редукция.
Бърза туршия рецепта.
Продукти
- За маринатата:
- 2 литра вода
- 150 мл бял винен оцет
- 100 г захар
- 100 г сол
- 1 с.л. кафява захар
- 20 г корен джинджифил
- 1 връзка кориандър
- 2 зърна бахар
- 1 стрък мащерка
- 3 моркова
- 1 глава жълто цвекло
- 0.5 глава алабаш
- 200 г брюкселско зеле
- 2 глави лук
- 100 г романеско
- 200 г карфиол
- 0.5 глава червено цвекло
- 1 краставица
- 1 тиквичка
- 0.5 бок чой
- балсамова редукция
- черна сол
- За "почвата":
- 200 г сварен нахут
- 2 с.л. брашно
- сол и черен пипер
- 1 с.л. олио от авокадо
- 50 г масло
- 50 г смес от печени ядки
- За дресинга:
- 1 с.л. конопено семе
- 1 яйце
- 1 ч.л. паста от хрян
- 1 с.л. олио
- сол
- 0.5 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печени пълнени лимони
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал