Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бърз хляб със семена

категория 0/5
1. В една купа смесете двата вида брашно със содата, бакпулвера, солта и семената. Разбъркайте.
2. В друга голяма купа сипете прясното мляко и мътеницата със стайна температура. Добавете зехтина и меда и разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте с помощта на дървена лъжица до хомогенност.
3. Намаслете и постелете форма за кекс (23х13 см)с хартия за печене, като оставите няколко сантиметра от нея да стърчат над ръба. Изсипете тестото във формата, разпределете го равномерно и го изравнете отгоре. Поръсете с различните видове семена. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 65 минути.
4. Извадете хляба с помощта на хартията. Отстранете хартията и оставете хляба върху решетка да изстине добре, за около 20 минути.
5. Нарежете хляба на тънки филии и сервирайте с масло, резени краставица и морска сол.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Марта Стюарт