Бърз хляб със семена

Бърз хляб със семена

Начин на приготвяне:

1. В една купа смесете двата вида брашно със содата, бакпулвера, солта и семената. Разбъркайте.
2. В друга голяма купа сипете прясното мляко и мътеницата със стайна температура. Добавете зехтина и меда и разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте с помощта на дървена лъжица до хомогенност.
3. Намаслете и постелете форма за кекс (23х13 см)с хартия за печене, като оставите няколко сантиметра от нея да стърчат над ръба. Изсипете тестото във формата, разпределете го равномерно и го изравнете отгоре. Поръсете с различните видове семена. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 65 минути.
4. Извадете хляба с помощта на хартията. Отстранете хартията и оставете хляба върху решетка да изстине добре, за около 20 минути.
5. Нарежете хляба на тънки филии и сервирайте с масло, резени краставица и морска сол.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • 2 ч.ч. брашно от спелта
  • 0.5 ч.ч. печени слънчогледови семки
  • 0.5 ч.ч. черен сусам
  • 2 с.л. семена ким
  • 2 с.л. ленено семе
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 ч.л. сол
  • 1.5 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 50 г мътеница
  • 2 с.л. течен мед

За поръсване:

  • 2 с.л. сурови слънчогледови семки
  • 1 с.л. черен сусам
  • 1 ч.л. семена ким
  • 1 ч.л. ленено семе

Свързани рецепти