Бърз хляб със семена
Рецепта от: Марта Стюарт
1. В една купа смесете двата вида брашно със содата, бакпулвера, солта и семената. Разбъркайте.
2. В друга голяма купа сипете прясното мляко и мътеницата със стайна температура. Добавете зехтина и меда и разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте с помощта на дървена лъжица до хомогенност.
3. Намаслете и постелете форма за кекс (23х13 см)с хартия за печене, като оставите няколко сантиметра от нея да стърчат над ръба. Изсипете тестото във формата, разпределете го равномерно и го изравнете отгоре. Поръсете с различните видове семена. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 65 минути.
4. Извадете хляба с помощта на хартията. Отстранете хартията и оставете хляба върху решетка да изстине добре, за около 20 минути.
5. Нарежете хляба на тънки филии и сервирайте с масло, резени краставица и морска сол.
Продукти
- 2 с.л. зехтин 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно 2 ч.ч. брашно от спелта 0.5 ч.ч. печени слънчогледови семки 0.5 ч.ч. черен сусам 2 с.л. семена ким 2 с.л. ленено семе 2 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. сода бикарбонат 2 ч.л. сол 1.5 ч.ч. пълномаслено прясно мляко 50 г мътеница 2 с.л. течен медЗа поръсване:2 с.л. сурови слънчогледови семки 1 с.л. черен сусам 1 ч.л. семена ким 1 ч.л. ленено семе
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марта Стюарт
Марокански кейк със сушени плодове
Рецепти Марта Стюарт
Пай "Бандана" с боровинки
Рецепти Марта Стюарт
Спанакопита
Рецепти Марта Стюарт
Пай със сливи и крем фреш
Рецепти Марта Стюарт
Баклава
Рецепти Марта Стюарт
Фокача с грозде
Рецепти Марта Стюарт
Розов тарт с ябълков сос
Рецепти Марта Стюарт
Пай с ром и стафиди
Рецепти Марта Стюарт
Овесени бисквити с крем от фъстъчено масло
Рецепти Марта Стюарт
Торта Линцер