1. Натрошете маята в купа, залейте я с водата и като разбърквате с пръсти добавяйте захарта, солта и около 2 лъжици брашно. Разбъркайте с телена бъркалка, докато стане гладка каша.
2. Прибавете останалото брашно и семената. След това отново разбъркайте с ръце, докато се получи лепкаво тесто. Оставете го да втасва, докато удвои обема си.
3. Поставете втасалото тесто в намазана със зехтин правоъгълна форма за кекс. Оставете го да втаса отново и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-30 минути.
4. Извадете хляба от формата и го нарежете с помощта на назъбен нож.

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно 20 г прясна мая 1 ч.ч. хладка вода 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 2 с.л. микс от семена зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички