Основата за този пай е бисквитена, а кремът се приготвя супер бързо с помощта на крем "Оле" солен карамел на Dr. Oetker. За по-плътен и стегнат крем използвайте мляко на стайна температура, а за по-пухкав и въздушен крем - студено от хладилник. Гарнирайте пая с кръгчета банани, бита сметана и настърган шоколад.

Продукти

  • За основата:
  • 300 г какаови бисквити
  • 150 г краве масло
  • За крема:
  • 1 брой крем "Оле" солен карамел
  • 400 мл прясно мляко
  • За гарниране:
  • 3-4 банана
  • 100 г черен шоколад
  • 300 мл сладкарска сметана
  • какао за поръсване

Начин на приготвяне:

  • 1. Смелете бисквитите в блендер и ги залейте с разтопено масло.
  • 2. Покрийте с тази смес подходяща форма за пай и хубаво я заравнете.
  • 3. Пригответе крем "Оле" според указанията на опаковката.
  • 4. Разпределете го върху основата, гарнирайте с банани, поръсете с настърган шоколад и декорирайте с разбита сметана и какао на прах.
  • 5. Охладете поне 1 час преди да сервирате.

Свързани рецепти

Виж всички