Банофи пай със солен карамел
Рецепта от: Стоян и Лора
Основата за този пай е бисквитена, а кремът се приготвя супер бързо с помощта на крем "Оле" солен карамел на Dr. Oetker. За по-плътен и стегнат крем използвайте мляко на стайна температура, а за по-пухкав и въздушен крем - студено от хладилник. Гарнирайте пая с кръгчета банани, бита сметана и настърган шоколад.
Продукти
- За основата:
- 300 г какаови бисквити
- 150 г краве масло
- За крема:
- 1 брой крем "Оле" солен карамел
- 400 мл прясно мляко
- За гарниране:
- 3-4 банана
- 100 г черен шоколад
- 300 мл сладкарска сметана
- какао за поръсване
Начин на приготвяне:
- 1. Смелете бисквитите в блендер и ги залейте с разтопено масло.
- 2. Покрийте с тази смес подходяща форма за пай и хубаво я заравнете.
- 3. Пригответе крем "Оле" според указанията на опаковката.
- 4. Разпределете го върху основата, гарнирайте с банани, поръсете с настърган шоколад и декорирайте с разбита сметана и какао на прах.
- 5. Охладете поне 1 час преди да сервирате.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж