Начин на приготвяне:

Рецептата е на зрителката Светислава Белчева-Ганчева.

1. Почистете лапада и го задушете в тиган с лъжица масло.
2. Разтопете останалото масло и намажете с част от него тава за печене.
3. Намачкайте една кора и я поставете на дъното на тавата, намажете я с разтопено масло, накъсайте листенца босилек и сложете от задушения лапад.
4. Посолете, напръскайте с малко газирана вода, намачкайте втора кора и я поставете в тавата. По този начин подредете цялата баница.
5. Върху последната кора поставете чери доматите, намажете с останалото масло и поръсете с риган. Изпечете баницата до златисто – в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 20 минути.

Продукти

  • 1 пакет точени кори
  • 500 г лапад или спанак
  • 10 чери доматчета
  • 100 г краве масло
  • 250 мл газирана вода
  • 1 връзка босилек
  • 1 ч.л. сушен риган
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти