Банички с тиквички
Рецепта от: Габриеле Спонза

1. Измийте и подсушете тиквичките. Отрежете краищата им и без да ги белите и ги разрежете на четвъртини по дължина. Изрежете меката част със семки. Нарежете на много ситно останалата твърда част и я сложете в купа.
2. Нарежете копъра на ситно и го добавете към тиквичките. Добавете и изварата. Овкусете със сол, черен пипер и 3-4 с.л. зехтин. С помощта на вилица смесете всичко много добре, до хомогенност.
3. Разстелете корите една върху друга. Внимателно ги разрежете на четири еднакви квадрата.
4. Поставете един квадрат кора вмалка плитка купичка или формичка. Напълнете формичката с плънка от тиквички и извара, като изравните отгоре. Внимателно завийте краищата на корите и я извадете от формата. Обърнете баничката със завитите краища надолу.
5. Налейте 2-3 с.л. зехтин в тавичка и го разнесете равномерно с помощта на кухненска хартия. Подредете баничките. Намажете ги отгоре с предварително разбито яйце. Поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 200 радуса /с вентилатор/ 6-7 минути.
Продукти
- 2 фини кори за баница 3 тиквички 0.5 връзка копър 150 г извара зехтин сол и черен пипер сусам 1 яйце
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл