1. Поръсете пилешкото месо със сол и черен пипер и го запържете в тиган с 1 с.л. зехтин, от двете страни, до златисто. Нарежете месото на кубчета.

2. В същия съд, в останалия зехтин, запържете нарязания на ситно лук, чесън и джинджифил. Добавете и чушката, нарязана на кубчета. Върнете пилето при зеленчуците и добавете нарязания на ситно спанак. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете нарязания магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Отцедете излишната течност от сместа.

3. Подредете на три места по 3 кори една върху друга, като мажете всяка с разтопено масло. Нарежете всеки 3 кори на по 4 квадрата.

4. Поставете всеки квадрат от слепени кори в гнездо на форма за мъфини. На дъното поставете натрошено сирене, а отгоре – от сместа с пилешко месо. Съберете краищата на корите, да се получи бохча. Печете баничките в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 20 минути.

5. В сух тиган запечете нарязани орехови ядки и смес от зърна сусам, кориандър, кимион, сол и черен пипер за около 3-4 минути. Поръсете баничките със сместа от запечени ядки и подправки.

Продукти

  • 9 листа точени кори 400 г пилешко филе 150 г краве сирене 100 г спанак 1 печена червена чушка 1 глава червен лук 2 скилидки чесън 10 г корен джинджифил 4 стръка магданоз 50 г краве масло 2 с.л. зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички