Банички с пилешко и сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Поръсете пилешкото месо със сол и черен пипер и го запържете в тиган с 1 с.л. зехтин, от двете страни, до златисто. Нарежете месото на кубчета.
2. В същия съд, в останалия зехтин, запържете нарязания на ситно лук, чесън и джинджифил. Добавете и чушката, нарязана на кубчета. Върнете пилето при зеленчуците и добавете нарязания на ситно спанак. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете нарязания магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Отцедете излишната течност от сместа.
3. Подредете на три места по 3 кори една върху друга, като мажете всяка с разтопено масло. Нарежете всеки 3 кори на по 4 квадрата.
4. Поставете всеки квадрат от слепени кори в гнездо на форма за мъфини. На дъното поставете натрошено сирене, а отгоре – от сместа с пилешко месо. Съберете краищата на корите, да се получи бохча. Печете баничките в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 20 минути.
5. В сух тиган запечете нарязани орехови ядки и смес от зърна сусам, кориандър, кимион, сол и черен пипер за около 3-4 минути. Поръсете баничките със сместа от запечени ядки и подправки.
2. В същия съд, в останалия зехтин, запържете нарязания на ситно лук, чесън и джинджифил. Добавете и чушката, нарязана на кубчета. Върнете пилето при зеленчуците и добавете нарязания на ситно спанак. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете нарязания магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Отцедете излишната течност от сместа.
3. Подредете на три места по 3 кори една върху друга, като мажете всяка с разтопено масло. Нарежете всеки 3 кори на по 4 квадрата.
4. Поставете всеки квадрат от слепени кори в гнездо на форма за мъфини. На дъното поставете натрошено сирене, а отгоре – от сместа с пилешко месо. Съберете краищата на корите, да се получи бохча. Печете баничките в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 20 минути.
5. В сух тиган запечете нарязани орехови ядки и смес от зърна сусам, кориандър, кимион, сол и черен пипер за около 3-4 минути. Поръсете баничките със сместа от запечени ядки и подправки.
Продукти
- 9 листа точени кори 400 г пилешко филе 150 г краве сирене 100 г спанак 1 печена червена чушка 1 глава червен лук 2 скилидки чесън 10 г корен джинджифил 4 стръка магданоз 50 г краве масло 2 с.л. зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки