Бананово суфле
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Намажете дъното и стените на 2 керамични формички за суфле с масло, като го нанасяте отдолу нагоре. Сипете по малко захар във всяка формичка и като въртите формичката поръсете захарта по дъното и стените ѝ. Отстранете излишната захар.
2. Обелете банана и го начупете на парчета в блендер. Добавете 1 с.л. захар, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и жълтъка. Разбийте до гладкост.
3. Разбийте леко белтъците в голяма суха купа, с помощта на тел. След това добавете 3 с.л. захар постепенно, като биете белтъците. Разбийте до получаването на сняг. Добавете банановата смес и внимателно разбъркайте с помощта на шпатула, като се стараете да запазите въздуха в сместа.
4. Напълнете формичките до горе и изравнете с помощта на палетен нож. Поставете ги в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 7-8 минути.
Продукти
- масло
- 1 добре узрял банан
- 4 с.л. захар
- 1 шушулка ванилия
- 2 с.л. захар
- 1 жълтък
- 4 белтъка
- пудра захар за поръсване
- бита сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско