Бананов сплит
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. Поставете бананите със среден размер в хладилник за 20 минути.
2. Начупете белия шоколад в пластмасова купа или използвайте шоколадов чипс и я поставете в микровълнова фурна. Разбърквайте шоколада през 30 секунди, докато половината от него е разтопен, а другата половина не е. Разбъркайте енергично докато целият шоколад се разтопи и стане гладък. Ако е необходимо, загрейте леко купата със сешоар, за да се разтопи напълно шоколада.
3. Добавете към разтопения шоколад жълта боя на прах за хранителни цели и разбъркайте докато получите цвета на банан. Добавете олиото и разбъркайте отново.
4. Пресипете от сместа в удобен за потапяне на банан съд. Промушете дървено шишче по дължината на всеки банан. Промушете и едно шишче напряко. Потопете банана в шоколадовата смес и го облейте така, че целия да се покрие с нея. Задръжте банана във въздуха докато шоколадът стегне от разликата в температурите между него и банана. С помощта на мека четка придайте по-естествен вид на обвитите в шоколад банани, като офопмите по-тъмни петна по "кората" им.
5. За шоколадовия ганаш сипете в касерола течната сметана, меда и глюкозата. Оставете сместа да заври.
5. За шоколадовия ганаш сипете в касерола течната сметана, меда и глюкозата. Оставете сместа да заври.
6. В купа начупете шоколада и добавете щипка индийско орехче. Залейте с горещата смес и разбъркайте до получаването на гладка и хомогенна смес. Разбийте предварително изстудената сметана до утрояване на обема и. Добавете малко по малко сметаната към шоколадовата смес като разбърквате внимателно. Поставете ганаша в хладилник за 4 часа. След това разбийте ганаша с помощта на миксер до желаната консистенция.
7. Сглобете десерта като на дъното на десертна чиния разпръснете шоколадова почва. Върху нея поставете един банан. Гарнирайте с топка шоколадов ганаш.
7. Сглобете десерта като на дъното на десертна чиния разпръснете шоколадова почва. Върху нея поставете един банан. Гарнирайте с топка шоколадов ганаш.
Продукти
- 4 зрели банана 800 г бял шоколад 120 мл олио от гроздови семки 1.5 ч.л. жълта боя за хранителни цели какаоЗа ганаша:250 мл течна животинска сметана 40% 25 г мед 25 г течна глюкоза 220 г бял шоколад щипка индийско орехче 375 мл течна животинска сметана 40%
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова торта за рожден ден
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Кирстен Тиболс
Лесна шоколадова паста за моделиране
Рецепти Кирстен Тиболс
Швейцарско шоколадово руло
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадово-карамелени квадрати с орехи пекан
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови трюфели в чашки
Рецепти Кирстен Тиболс
Тартове с шоколадово-кафеен фъдж