1. Гответе бананите на пара 10-12 минути, без да ги белите. След това ги обелете и докато са още топли, ги пюрирайте със 100 мл от млякото.

2. За карамела сипете 120 г от захарта в съд и загрявайте на умерен огън, докато се получи карамел. Разпределете го в 6 керамични формички за брюле.

3. Загрейте останалото мляко. Разбийте жълтъците, яйцата, останалата захар и ванилова захар. Налейте топлото мляко и разбъркайте. Добавете и банановата смес и разбъркайте.

4. Разпределете сместа в купичките с карамела. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете купичките в тава, сложете я във фурната. Налейте гореща вода в тавата и печете 30-40 минути на водна баня.

5. За маршмелоу постелете тавичка с размери с хартия за печене. Намажете с олио и поръсете с половината от предварително смесените пудра захар и нишесте.

6. В купата на миксера налейте 120 мл вода и в нея накиснете желатина.

7. Загрейте 130 мл вода със захарта, ваниловата захар и глюкозата. Варете, докато сиропа достигне 115-117 градуса. След това на тънка струйка го налейте към желатина при постоянно разбиване с миксера. Щом стане с текстура на меренг, прехвърлете в тавата и заравнете.

8. Поръсете с останалите пудра захар и нишесте и оставете да съхне на стайна температура поне 4 часа. След това нарежете.

9. Смесете дулсе де лечето с ваниловата захар и бърбъна.

10. В чиния сложете от соса, отгоре обърнете крема, после поставете маршмелоу. Карамелизирайте с горелка и поръсете с накълцани фъстъци.

Продукти

  • За крем-карамела:2 банана 600 мл прясно мляко 250 г захар 10 г бурбонска ванилова захар 3 жълтъка 3 яйцаЗа маршмелоу:300 г захар 300 г глюкоза 250 мл вода 25 г желатин 10 г бурбонска ванилова захар 50 г пудра захар 50 г царевично нишесте олио за намазванеЗа гарниране:200 г дулче де лече 30 мл бърбън 5 г бурбонска ванилова захар 100 г пържени солени фъстъци

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички