Бананов кейк с глазура

Бананов кейк с глазура

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете мекото масло, захарта и меда и разбийте с помощта на миксер докато сместа стане кремообразна. Добавете ваниловия екстракт и яйцата и продължете разбиването.
2. Обелете бананите и ги намачкайте с вилица в чиния. Добавете ги към сместа и разбийте до хомогенност.
3. Добавете содата към топлото мляко и разбъркайте. Смесете брашното с бакпулвера и го добавете на 2-3 порции към сместа, като редувате с прясното мляко. Разбийте до хомогенност, но не твърде дълго.
4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина /диаметър 23 см/. Постелете хартия на дъното на формата. Изсипете кексовото тесто във формата и изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 60-70 минути – при пробождане с дървена клечка по средата на кейка, тя трябва да излезе напълно чиста. Оставете кейка да изстине във формата, след това го извадете и го оставете да изстине напълно.
5. За глазурата разбийте с помощта на миксер мекото масло с ваниловия екстракт и меда до кремообразност. Добавете вътрешността на плодове маракуя и пудрата захар. Разбийте до пухкавост.
6. Нанесете глазурата върху кейка. Нарежете на триъгълни парчета.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 250 г меко масло
  • 1.5 ч.ч. захар
  • 50 г мед
  • 4 яйца
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 4 зрели банана
  • 2 ч.л. сода бикарбонат
  • 0.5 ч.ч. горещо прясно мляко
  • 3 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер

За глазурата:

  • 100 г меко масло
  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 с.л. маракуйя
  • 3 ч.ч. пудра захар

Свързани рецепти