Бананов кейк

Бананов кейк

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте хубаво узрелите банани с вилица.
2. В купа сложете  маслото на парченца, захарта, брашното, бакпулвера и канелата, яйцата, сметаната и банановото пюре. Разбийте с помощта на миксер до гладкост.
3. Леко напръскайте с олио дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене и изсипете сместа. Загладете хубаво и печете кекса на 170 градуса за около час.
4. За карамеления сос смесете в тенджерка сметаната и захарта и бъркайте докато се сгъсти.
5. Извадете кекса с помощта на хартията за печене. Внимателно нанесете върху повърхността на кекса карамеления сос - той ще се стече надолу.

Продукти

  • 3 банана
  • 125 г масло
  • 265 г кафява захар
  • 300 г брашно с набухвател
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. канела
  • 3 яйца
  • 180 г заквасена сметана

За карамеления сос:

  • 250 мл течна сметана
  • 135 г кафява захар

Свързани рецепти