Бананов кейк
Рецепта от: Дона Хей
1. Намачкайте хубаво узрелите банани с вилица.
2. В купа сложете маслото на парченца, захарта, брашното, бакпулвера и канелата, яйцата, сметаната и банановото пюре. Разбийте с помощта на миксер до гладкост.
3. Леко напръскайте с олио дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене и изсипете сместа. Загладете хубаво и печете кекса на 170 градуса за около час.
4. За карамеления сос смесете в тенджерка сметаната и захарта и бъркайте докато се сгъсти.
5. Извадете кекса с помощта на хартията за печене. Внимателно нанесете върху повърхността на кекса карамеления сос - той ще се стече надолу.
2. В купа сложете маслото на парченца, захарта, брашното, бакпулвера и канелата, яйцата, сметаната и банановото пюре. Разбийте с помощта на миксер до гладкост.
3. Леко напръскайте с олио дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене и изсипете сместа. Загладете хубаво и печете кекса на 170 градуса за около час.
4. За карамеления сос смесете в тенджерка сметаната и захарта и бъркайте докато се сгъсти.
5. Извадете кекса с помощта на хартията за печене. Внимателно нанесете върху повърхността на кекса карамеления сос - той ще се стече надолу.
Продукти
- 3 банана 125 г масло 265 г кафява захар 300 г брашно с набухвател 0.5 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. канела 3 яйца 180 г заквасена сметанаЗа карамеления сос:250 мл течна сметана 135 г кафява захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад