1. За дресинга сипете балсамовия оцет в купа. Добавете меда и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете зехтина и разбъркайте добре.
2. Запечете кедровите ядки в сух тиган, докато променят цвета си.
3. Почистете главите радичио и ги разрежете на четвъртини. Намажете ги с олио с помощта на четка. Изпечете ги върху добре загрята скара или във фурна, докато листата покафенеят.
4. Подредете запечената салата в голяма чиния и полейте с балсамов дресинг. Поръсете с кедрови ядки и нарязан на ситно див лук. настържете на едри люспи добре узряло сирене.

Продукти

  • 2 с.л. балсамов оцет 1 ч.л. мед сол и черен пипер 6 с.л. зехтин 2 глави червена цикория "Радичио" 1 с.л. кедрови ядки 50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички