Балкански хумус
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Отцедете боба. В блендер смесете лимоновия сок, боба, чесъна, зехтина, тахана, сол на вкус, кимиона и листенцата джоджен. За да стане по-хубав и кремообразен хумуса, налейте и 4 с.л. топла вода. Смелете добре.
2. Намажете точените кори със зехтин. Три от тях поръсете хубаво със самардала, след това върху тях сложете по още една кора.
3. Нарежете корите на квадрати и поставете в тави. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто кафяво - за 1-2 минути.
4. Сервирайте хумуса с хрупкавите кори.
2. Намажете точените кори със зехтин. Три от тях поръсете хубаво със самардала, след това върху тях сложете по още една кора.
3. Нарежете корите на квадрати и поставете в тави. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто кафяво - за 1-2 минути.
4. Сервирайте хумуса с хрупкавите кори.
Продукти
- 800 г бял боб от консерва 50 мл зехтин 2 ч.л. слънчогледов тахан 1 скилидка чесън 0.5 лимон сок 1 щипка смлян кимион 2 стръка джоджен сол на вкусЗа чипса:6 фини точени кори зехтин самардала
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки