1. Отцедете боба. В блендер смесете лимоновия сок, боба, чесъна, зехтина, тахана, сол на вкус, кимиона и листенцата джоджен. За да стане по-хубав и кремообразен хумуса, налейте и 4 с.л. топла вода. Смелете добре. 

2. Намажете точените кори със зехтин. Три от тях поръсете хубаво със самардала, след това върху тях сложете по още една кора. 

3. Нарежете корите на квадрати и поставете в тави. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто кафяво - за 1-2 минути.

4. Сервирайте хумуса с хрупкавите кори.

Продукти

  • 800 г бял боб от консерва 50 мл зехтин 2 ч.л. слънчогледов тахан 1 скилидка чесън 0.5 лимон сок 1 щипка смлян кимион 2 стръка джоджен сол на вкусЗа чипса:6 фини точени кори зехтин самардала

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички