Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на много ситно. Загрейте зехтина в тиган и запържете лук в него, до омекване. Овкусете със сол, черен пипер и кориандър.
2. Откъснете листата спанак с част от дръжката и ги измийте добре. Добавете ги на два пъти към лука. Щом спанакът омекне, дръпнете го от огъня.
3. Разтопете 3 пълни с.л. масло в тенджерка.
4. Постелете 1 кора върху плота и я намажете с масло. Върху нея поставете втора кора и я намажете с масло. Поставете трета кора и в единия и край половината от плънката. Завийте на тънко руло. Щом стигнете до половината на кората, намажете с масло. завийте до край. По същия начин направете още 1 руло.
5. Поставете двете рула в тавичка и ги намажете с разтопено масло. Разрежете рулата на 3 парчета. Разбийте яйцето и намаже рулцата с него. Печете баклавата в предварително загрята фурна на 190 градуса, до златисто. Поднесете със спаначени корени с таратор.

Продукти

  • 1 к.ч. зехтин
  • 1 глава лук
  • сол и черен пипер
  • щипка смлян кориандър
  • 1 връзка спанак
  • 3 с.л. масло
  • 6 листа кори за баница
  • 1 яйце

Свързани рецепти