Бадемови сладки със солен пълнеж
1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето поставете останалите продукти и ги смесете. Постепенно добавяйте брашно и омесете гладко и еластично тесто. Сплескайте топката тесто и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото за 30 минути в хладилник.
2. За плънката нарежете на ситно лука. Ябълката обелете и нарежете на дребни кубчета. Нарежете на ситно магданоза. Нарежете белените бадеми. Смесете каймата с останалите продукти и овкусете с индийско орехче и сол. Омесете каймата.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 3 мм. Изрежете 12 кръгчета с диаметър 10 см. и ги подредете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Останалото тесто омесете, увийте във фолио и поставете в хладилник.
4. Намажете кръгчетата тесто с разбит жълтък с малко сметана. Поставете по 1 с.л. от сместа, оформена като топка, върху всяко кръгче.
5. Извадете тестото и го разточете по същия начин. Изрежете 12 кръгчета с диаметър 12 см. Захлупете всяка сладка с кръгче тесто. Притиснете краищата с помощта на ринг и изрежете излишното тесто. С вилица натиснете хубаво краищата.
6. Поставете по 3 бадема върху всяка сладка и намажете отгоре сладките с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 200 г масло 160 мл вода щипка сол 1 яйце 1 ч.л. бакпулверЗа пълнежа:50 г белени бадеми 1 глава лук 0.5 връзка магданоз 1 ябълка 300 г кайма щипка индийско орехчеДопълнително: жълтък с малко сметана 36 белени бадема

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички