Бадемови сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Тестото за тези бадемови сладки е маслено, а пълнежът е бадемова паста от смлени бадеми и захар.
Продукти
- За тестото:
- 150 г студено масло
- 2 яйца
- 200 г брашно
- 100 г пудра захар
- 1 щипка сол
- За бадемовата паста:
- 160 г бадеми
- 160 г захар
- 1 белтък
- 2 яйца
- 20 бр. бадеми
Начин на приготвяне:
- 1. Направете кладенче в брашното и сложете в него останалите продукти за тестото и малко по малко омесете тестото. Щом оформите тестото го потъркаляйте малко по плота, за да се разнесат бучиците масло. След това го направете на топка и я сплескайте. Увийте я в прозрачно фолио и я оставете в хладилник да се стегне. Ако бързате, може да сложите тестото във фризер, но внимавайте да не замръзне.
- 2. Сложете в блендер бадемите, които могат да са белени или небелени, и захарта и ги смелете на едро. Добавете белтъка и отново смелете. Ако един белтък не е достатъчен, за да се получи слепена маса, добавете и жълтъка или още един белтък.
- 3. Разточете охладеното тесто с дебелина 3-4 мм и с помощта на ринг или чаша изрежете 8 кръгчета. /Може да направите 4 с един диаметър, а другите 4, които са за горната страна на сладките, с малко по-голям диаметър за по-добро захлупване./ Тъй като тестото е маслено може направо да си разположите кръгчетата тесто в тава върху хартия за печене. Оформете кюфтенца от бадемовата паста и после ги сплескайте. Разположете ги върху четирите кръгчета на няколко милиметра от края на тестото. Намажете краищата на всяка сладка с яйце и захлупете с другите кръгчета тесто. Хубаво притиснете с пръсти краищата. Намажете сладките отгоре с яйце и украсете с по няколко бадема.
- 4. Изпечете сладките на 180 градуса за 30 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж