Бадемови сладки
1. Направете кладенче в брашното и сложете в него останалите продукти за тестото и малко по малко омесете тестото. Щом оформите тестото го потъркаляйте малко по плота, за да се разнесат бучиците масло. След това го направете на топка и я сплескайте. Увийте я в прозрачно фолио и я оставете в хладилник да се стегне. Ако бързате, може да сложите тестото във фризер, но внимавайте да не замръзне.
2. Сложете в блендер бадемите, които могат да са белени или небелени, и захарта и ги смелете на едро. Добавете белтъка и отново смелете. Ако един белтък не е достатъчен, за да се получи слепена маса, добавете и жълтъка или още един белтък.
3. Разточете охладеното тесто с дебелина 3-4 мм и с помощта на ринг или чаша изрежете 8 кръгчета. /Може да направите 4 с един диаметър, а другите 4, които са за горната страна на сладките, с малко по-голям диаметър за по-добро захлупване./ Тъй като тестото е маслено може направо да си разположите кръгчетата тесто в тава върху хартия за печене. Оформете кюфтенца от бадемовата паста и после ги сплескайте. Разположете ги върху четирите кръгчета на няколко милиметра от края на тестото. Намажете краищата на всяка сладка с яйце и захлупете с другите кръгчета тесто. Хубаво притиснете с пръсти краищата. Намажете сладките отгоре с яйце и украсете с по няколко бадема.
4. Изпечете сладките на 180 градуса за 30 минути.

Продукти

  • За тестото:150 г студено масло 2 яйца 200 г брашно 100 г пудра захар 1 щипка солЗа бадемовата паста:160 г бадеми 160 г захар 1 белтък2 яйца 20 бр. бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички