1. Сипете половината белтъци в блендер. Добавете фино смлените бадеми и смелете до получаването на паста.
2. Сипете пастата в тиган и я разстелете. Добавете фино смлените лешници, останалите белтъци и захарта. Затоплете сместа за около 7-8 минути, като я разбърквате с помощта на дървена лъжица. След това охладете сместа, като я пресипете в голяма чиния.
3. Изтискайте сока на лимона и го добавете при жълтъците, като го презедите. Разбъркайте енергично с помощта на тел.
4. Сипете охладената смес в купа и разбийте с помощта на миксер, до лека пухкавост. Без да спирате миксера, добавете жълтъците лъжичка по лъжичка. Разбивайте на максимална скорост докато сместа изсветлее.
5. Намаслете дъното и стените на форма за торта с пружина. Постелете хартия за печене на дъното. Изсипете сместа във формата и тръснете, за да се разпредели равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса 45 минути, след това увеличете на 180 градуса и печете още 15 минути.
6. Извадете сладкиша от формата и го оставете да изстине. Нарежете го на триъгълни парчета.

Продукти

  • 4 белтъка 2 жълтъка 175 г фино смлени бадеми 75 г фино смлени лешници 375 г захар 1 лимон сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички