Бадемови бисквити мопен
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изсипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете нарязаното на кубчета студено масло, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта и яйцата. Първо, с пръсти, смесете продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете гладко тесто.
2. Разделете тестото на две половини. Поръсете сместа от подправки върху плота и омесете едната половина тесто в нея. Месете докато подправките напълно се поемат тестото. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за 30 минути. Увийте и другата половина тесто във фолио и я поставете в хладилник.
3. Оформете дълго руло от ваниленото тесто с диаметър 3.5 см. Кафявото тесто, с подправките, разточете във формата на удължен правоъгълник, с дебелина 5 мм. Изрежете неравните краища и намажете със смес от жълтък и малко сметана.
4. Поставете рулото бяло тесто в единия край на разточеното кафяво тесто. Завийте стегнато рулото, само веднъж. Изрежете излишното тесто и хубаво притиснете краищата, за да се съединят.
5. Намажете оформеното двойно руло със смес от жълтък и сметана и го поръсете с филирани бадеми така, че те да залепнат. Завъртете на другата страна, намажете и поръсете с бадеми. Поставете рулото за 10 минути във фризера, може да го срежете на две половини.
6. Нарежете рулото на филийки с дебелина 7 мм. Подредете бисквитите легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
2. Разделете тестото на две половини. Поръсете сместа от подправки върху плота и омесете едната половина тесто в нея. Месете докато подправките напълно се поемат тестото. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за 30 минути. Увийте и другата половина тесто във фолио и я поставете в хладилник.
3. Оформете дълго руло от ваниленото тесто с диаметър 3.5 см. Кафявото тесто, с подправките, разточете във формата на удължен правоъгълник, с дебелина 5 мм. Изрежете неравните краища и намажете със смес от жълтък и малко сметана.
4. Поставете рулото бяло тесто в единия край на разточеното кафяво тесто. Завийте стегнато рулото, само веднъж. Изрежете излишното тесто и хубаво притиснете краищата, за да се съединят.
5. Намажете оформеното двойно руло със смес от жълтък и сметана и го поръсете с филирани бадеми така, че те да залепнат. Завъртете на другата страна, намажете и поръсете с бадеми. Поставете рулото за 10 минути във фризера, може да го срежете на две половини.
6. Нарежете рулото на филийки с дебелина 7 мм. Подредете бисквитите легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
Продукти
- 1 шушулка ванилия 300 г студено масло 600 г брашно 300 г захар 2 яйца 2 с.л. смес от подправки - канела анасон индийско орехче джинджифил карамфил 100 г филирани бадеми 1 жълтък със сметана за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери