Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бадемови бишкоти с шоколад

категория 0/5
1. За тестото за бишкоти разбийте белтъците на сняг, след това добавяйте постепенно захарта, щипка сол и продължете разбиването до твърдост. Смесете фино смлените бадеми с пудрата захар, а сърцевината на шушулката ванилия с брашното така, че да няма бучици. Към белтъците добавете първо бадемите със захарта и разбъркайте внимателно с шпатула. След това добавете пресятото брашно с ванилия. Разбъркайте внимателно, отделяйки сместа от стените и дъното на купата, за да не останат несмесени продукти. Пресипете сместа в пош и върху постлана с хартия за печене тава оформете бишкотите. Поръсете бишкотите с филирани бадеми и ги изпечете за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2. За сладкарския крем сложете в тенджерка млякото заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и с половината количество захар да се стопли, без да завира. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар, а след това добавете и лъжицата брашно. Сипете малко от топлото мляко към разбитите жълтъци, разбъркайте енергично и сипете сместа в тенджерата при млякото. Бъркайте докато крема се сгъсти. Изсипете го върху изплакнат със студена вода поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник.
3. Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкавост. Добавете изстиналия сладкарски крем и продължете разбиването. Изсипете сместа в пош.
4. Нанесете от крема по дължината на изстинала бишкота и я покрийте с друга бишкота. Притиснете леко. По този начин слепет всички бишкоти.
5. Разтопете на водна баня шоколада. За да го темперирате, изсипете част от него върху хладен работен плот и с помощта на шпакла го разстилайте. Щом се охлади го върнете към останалия шоколад.
6. Потопете слепените бишкоти от единия, а после от другия край в шоколада. Наредете ги върху хартия за печене да изсъхнат.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен