Бадемови бишкоти с шоколад
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото за бишкоти разбийте белтъците на сняг, след това добавяйте постепенно захарта, щипка сол и продължете разбиването до твърдост. Смесете фино смлените бадеми с пудрата захар, а сърцевината на шушулката ванилия с брашното така, че да няма бучици. Към белтъците добавете първо бадемите със захарта и разбъркайте внимателно с шпатула. След това добавете пресятото брашно с ванилия. Разбъркайте внимателно, отделяйки сместа от стените и дъното на купата, за да не останат несмесени продукти. Пресипете сместа в пош и върху постлана с хартия за печене тава оформете бишкотите. Поръсете бишкотите с филирани бадеми и ги изпечете за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2. За сладкарския крем сложете в тенджерка млякото заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и с половината количество захар да се стопли, без да завира. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар, а след това добавете и лъжицата брашно. Сипете малко от топлото мляко към разбитите жълтъци, разбъркайте енергично и сипете сместа в тенджерата при млякото. Бъркайте докато крема се сгъсти. Изсипете го върху изплакнат със студена вода поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник.
3. Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкавост. Добавете изстиналия сладкарски крем и продължете разбиването. Изсипете сместа в пош.
4. Нанесете от крема по дължината на изстинала бишкота и я покрийте с друга бишкота. Притиснете леко. По този начин слепет всички бишкоти.
5. Разтопете на водна баня шоколада. За да го темперирате, изсипете част от него върху хладен работен плот и с помощта на шпакла го разстилайте. Щом се охлади го върнете към останалия шоколад.
6. Потопете слепените бишкоти от единия, а после от другия край в шоколада. Наредете ги върху хартия за печене да изсъхнат.
2. За сладкарския крем сложете в тенджерка млякото заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и с половината количество захар да се стопли, без да завира. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар, а след това добавете и лъжицата брашно. Сипете малко от топлото мляко към разбитите жълтъци, разбъркайте енергично и сипете сместа в тенджерата при млякото. Бъркайте докато крема се сгъсти. Изсипете го върху изплакнат със студена вода поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник.
3. Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкавост. Добавете изстиналия сладкарски крем и продължете разбиването. Изсипете сместа в пош.
4. Нанесете от крема по дължината на изстинала бишкота и я покрийте с друга бишкота. Притиснете леко. По този начин слепет всички бишкоти.
5. Разтопете на водна баня шоколада. За да го темперирате, изсипете част от него върху хладен работен плот и с помощта на шпакла го разстилайте. Щом се охлади го върнете към останалия шоколад.
6. Потопете слепените бишкоти от единия, а после от другия край в шоколада. Наредете ги върху хартия за печене да изсъхнат.
Продукти
- 6 белтъка 225 г захар 1 щипка сол 175 г фино смлени бадеми 75 г пудра захар 1 шушулка ванилия 40 г брашно 3 с.л. филирани бадеми 150 г шоколадЗа сладкарския крем:1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 50 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашноЗа масления крем:250 г масло 60 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем