Бадемова тоска
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За бадемовата паста смелете бадемите в блендер за кратко. Добавете захарта и смелете до фина смес. По време на смилането добавете белтъка.
2. С помощта на миксер разбийте маслото и бадемовата паста до въздушна смес. Добавете яйцата 1 по 1 докато тече разбиването. Добавете и брашното.
3. Намаслете дълбока правоъгълна тавичка, постелете я с хартия за печене така, че краищата и да стърчат извън нея. Изсипете сместа и печете 20 минути на 200 градуса .
4. В тенджерка сложете маслото да се разтопи, добавете захарта, кленовия сироп или хубав мед и бадемите. Разбъркайте и добавете водата. Бъркайте сместа в продължение на 1-2 минути. Изсипете я върху изстиналата изпечена основа и я разстелете. Запечете сладкиша втори път на същата температура за 10 минути.
5. Щом изстине сладкиша, го разрежете на правоъгълничета. Потопете всяко парче в разтопен шоколад /не по-топъл от 31 градуса/ с помощта на вилица, за да не се потапя горната част на сладките. Оставете ги върху хартия за известно време, за да се стегне шоколада.
2. С помощта на миксер разбийте маслото и бадемовата паста до въздушна смес. Добавете яйцата 1 по 1 докато тече разбиването. Добавете и брашното.
3. Намаслете дълбока правоъгълна тавичка, постелете я с хартия за печене така, че краищата и да стърчат извън нея. Изсипете сместа и печете 20 минути на 200 градуса .
4. В тенджерка сложете маслото да се разтопи, добавете захарта, кленовия сироп или хубав мед и бадемите. Разбъркайте и добавете водата. Бъркайте сместа в продължение на 1-2 минути. Изсипете я върху изстиналата изпечена основа и я разстелете. Запечете сладкиша втори път на същата температура за 10 минути.
5. Щом изстине сладкиша, го разрежете на правоъгълничета. Потопете всяко парче в разтопен шоколад /не по-топъл от 31 градуса/ с помощта на вилица, за да не се потапя горната част на сладките. Оставете ги върху хартия за известно време, за да се стегне шоколада.
Продукти
- За бадемовата паста:300 г белени бадеми 300 г захар 1 белтъкЗа основата:75 г масло 3 яйца 40 г брашноЗа горния слой:75 г масло 75 г захар 75 г кленов сироп 75 г филирани бадеми 25 мл водаЗа шоколадовата глазура:200 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове