Начин на приготвяне:
1. За бадемовата паста смелете бадемите в блендер за кратко. Добавете захарта и смелете до фина смес. По време на смилането добавете белтъка.
2. С помощта на миксер разбийте маслото и бадемовата паста до въздушна смес. Добавете яйцата 1 по 1 докато тече разбиването. Добавете и брашното.
3. Намаслете дълбока правоъгълна тавичка, постелете я с хартия за печене така, че краищата и да стърчат извън нея. Изсипете сместа и печете 20 минути на 200 градуса .
4. В тенджерка сложете маслото да се разтопи, добавете захарта, кленовия сироп или хубав мед и бадемите. Разбъркайте и добавете водата. Бъркайте сместа в продължение на 1-2 минути. Изсипете я върху изстиналата изпечена основа и я разстелете. Запечете сладкиша втори път на същата температура за 10 минути.
5. Щом изстине сладкиша, го разрежете на правоъгълничета. Потопете всяко парче в разтопен шоколад /не по-топъл от 31 градуса/ с помощта на вилица, за да не се потапя горната част на сладките. Оставете ги върху хартия за известно време, за да се стегне шоколада.
2. С помощта на миксер разбийте маслото и бадемовата паста до въздушна смес. Добавете яйцата 1 по 1 докато тече разбиването. Добавете и брашното.
3. Намаслете дълбока правоъгълна тавичка, постелете я с хартия за печене така, че краищата и да стърчат извън нея. Изсипете сместа и печете 20 минути на 200 градуса .
4. В тенджерка сложете маслото да се разтопи, добавете захарта, кленовия сироп или хубав мед и бадемите. Разбъркайте и добавете водата. Бъркайте сместа в продължение на 1-2 минути. Изсипете я върху изстиналата изпечена основа и я разстелете. Запечете сладкиша втори път на същата температура за 10 минути.
5. Щом изстине сладкиша, го разрежете на правоъгълничета. Потопете всяко парче в разтопен шоколад /не по-топъл от 31 градуса/ с помощта на вилица, за да не се потапя горната част на сладките. Оставете ги върху хартия за известно време, за да се стегне шоколада.
Продукти
За бадемовата паста:
- 300 г белени бадеми
- 300 г захар
- 1 белтък
За основата:
- 75 г масло
- 3 яйца
- 40 г брашно
За горния слой:
- 75 г масло
- 75 г захар
- 75 г кленов сироп
- 75 г филирани бадеми
- 25 мл вода
За шоколадовата глазура:
- 200 г натурален шоколад