Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бадемова тоска

категория 0/5
1. За бадемовата паста смелете бадемите в блендер за кратко. Добавете захарта и смелете до фина смес. По време на смилането добавете белтъка.
2. С помощта на миксер разбийте маслото и бадемовата паста до въздушна смес. Добавете яйцата 1 по 1 докато тече разбиването. Добавете и брашното.
3. Намаслете дълбока правоъгълна тавичка, постелете я с хартия за печене така, че краищата и да стърчат извън нея. Изсипете сместа и печете 20 минути на 200 градуса .
4. В тенджерка сложете маслото да се разтопи, добавете захарта, кленовия сироп или хубав мед и бадемите. Разбъркайте и добавете водата. Бъркайте сместа в продължение на 1-2 минути. Изсипете я върху изстиналата изпечена основа и я разстелете. Запечете сладкиша втори път на същата температура за 10 минути.
5. Щом изстине сладкиша, го разрежете на правоъгълничета. Потопете всяко парче в разтопен шоколад /не по-топъл от 31 градуса/ с помощта на вилица, за да не се потапя горната част на сладките. Оставете ги върху хартия за известно време, за да се стегне шоколада.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен