Баба Гануш
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изпечете патладжаните във фурна за около 30 минути.
2. В блендер сложете чесъна, тахана, киселото мляко, солта, лимоновия сок и изстиналите печени патладжани и смелете.
3. Изсипете баба гануш в купа и загладете с мокра лъжица. Поръсете с червен пипер и зехтин. Гарнирайте с листа пресен джоджен.
4. Сервирайте с топъл хляб.
2. В блендер сложете чесъна, тахана, киселото мляко, солта, лимоновия сок и изстиналите печени патладжани и смелете.
3. Изсипете баба гануш в купа и загладете с мокра лъжица. Поръсете с червен пипер и зехтин. Гарнирайте с листа пресен джоджен.
4. Сервирайте с топъл хляб.
Продукти
- 2 патладжани 1 скилидка чесън 1 лимон 5 с.л. сусамов тахан 3 с.л. пълномаслено кисело мляко сол 1 ч.л. червен пипер или подправка заатар листа пресен джоджен 3 sjalotjes 400 g aardappels 300 g krabvlees (eventueel surimi) 40 g boter 75 g doorregen spek of bacon 40 g bloem 1 l melk 0.5 l visbouillon 1 bosje bieslook 4 harde bollen
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони