Начин на приготвяне:

1. Изпечете патладжаните във фурна за около 30 минути.
2. В блендер сложете чесъна, тахана, киселото мляко, солта, лимоновия сок и изстиналите печени патладжани и смелете.
3. Изсипете баба гануш в купа и загладете с мокра лъжица. Поръсете с червен пипер и зехтин. Гарнирайте с листа пресен джоджен.
4. Сервирайте с топъл хляб.

Продукти

  • 2 патладжани
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лимон
  • 5 с.л. сусамов тахан
  • 3 с.л. пълномаслено кисело мляко
  • сол
  • 1 ч.л. червен пипер или подправка заатар
  • листа пресен джоджен
  • 3 sjalotjes
  • 400 g aardappels
  • 300 g krabvlees (eventueel surimi)
  • 40 g boter
  • 75 g doorregen spek of bacon
  • 40 g bloem
  • 1 l melk
  • 0.5 l visbouillon
  • 1 bosje bieslook
  • 4 harde bollen

Свързани рецепти