Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сварете ги за 10 минути. След това ги отцедете.
2. Нарежете лука на полумесеци. Разрежете чушката и изтръскайте семките. Нарежете я на ситно. Загрейте олио в тенджера и запържете лука и скилидката чесън. Добавете и чушката и запържете за 2 минути. Разбъркайте.
3. Добавете доматеното пюре и галангала /или джинджифила/ и разбъркайте. Запържете за 2 минути. Добавете доматения и портокаловия сок и овкусете с малко соев сос. Поставете бутчетата в тенджерата и ги оставете да поврат десетина минути.
4. Постелете плоска тава с алуминиево фолио и загрейте фурната на 220 градуса. Извадете бутчетата от тенджерата и ги наредете в тавата. Поръсете ги с меласа /тъмнокафява захар/ и ги запечете до златисто във фурната.
5. Нарежете морковите и зеления фасул на едро и ги сложете в тенджерата заедно с варените картофи. Захлупете и варете зеленчуците 10 минути, докато боба уври хубаво. Накрая добавете пресния лук, нарязан на колелца.
6. Сервирайте яхнията от зеленчуци заедно с хрупкаво пилешко бутче.
2. Нарежете лука на полумесеци. Разрежете чушката и изтръскайте семките. Нарежете я на ситно. Загрейте олио в тенджера и запържете лука и скилидката чесън. Добавете и чушката и запържете за 2 минути. Разбъркайте.
3. Добавете доматеното пюре и галангала /или джинджифила/ и разбъркайте. Запържете за 2 минути. Добавете доматения и портокаловия сок и овкусете с малко соев сос. Поставете бутчетата в тенджерата и ги оставете да поврат десетина минути.
4. Постелете плоска тава с алуминиево фолио и загрейте фурната на 220 градуса. Извадете бутчетата от тенджерата и ги наредете в тавата. Поръсете ги с меласа /тъмнокафява захар/ и ги запечете до златисто във фурната.
5. Нарежете морковите и зеления фасул на едро и ги сложете в тенджерата заедно с варените картофи. Захлупете и варете зеленчуците 10 минути, докато боба уври хубаво. Накрая добавете пресния лук, нарязан на колелца.
6. Сервирайте яхнията от зеленчуци заедно с хрупкаво пилешко бутче.
Продукти
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 люта червена чушка
- 3 с.л. слънчогледово олио
- 70 г концентрирано доматено пюре
- 100 мл соев сос
- 500 мл доматен сок
- 500 мл портокалов сок
- 1 кг долни пилешки бутчета
- 2 с.л. меласа
- 800 г картофи
- 400 г моркови
- 200 г зелен фасул
- 1 връзка пресен лук
- 2 ч.л. галангал на прах