Азиатски нудъли

Тази рецепта за азиатски нудъли със зеленчуци и пържени яйца е подхояща за здравословно хранене по всяко време на деня.

Продукти

  • 3 см джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. соев сос с по-малко сол
  • 3 с.л. оризов оцет
  • 3 с.л. сусамово олио
  • 1 глава китайско зеле
  • 500 г броколи
  • 250 г яйчени нудъли
  • 4 яйца
  • зехтин
  • лют чили сос
  • 200 г грах в шушулки

Начин на приготвяне:

  • 1. За дресинга настържете в купа фино обелените джинджифил и скилидка чесън. добавете соевия сос, оризовия оцет и сусамовото олио. Разбъркайте добре и оставете настрана.
  • 2. Сложете тенджера с вода и 1 лъжичка сол да заври. Използвайте замразени броколи или пресни, накъсани на розички. Разрежете китайското зеле почти наполовина. Отделете листата на китайското зеле и ги нарежете на ивички. По желание нарежете и твърдата част също на ивички. Пуснете броколите, нарязаното зеле и нудълите в тенджерата с вряща вода. Захлупете и варете 4 минути.
  • 3. Загрейте половин пръст олио в тиган и чукнете яйцата в него. Поливайте яйцата с олио докатос е пържат. Извадете яйцата, когато жълтъците са все още леко рохки.
  • 4. Добавете шушулките зелен грах при зеленчуците и юфката, за около 30-60 секунди. Прецедете всичко или го извадете с помощта на решетеста лъжица направо в купата с дресинга. Разбъркайте много добре.
  • 5. Разпределете юфката със зеленчуци в купички. Върху юфката поставете пържено яйце. Поръсете с чили сос, малко запечен сусам и фино настъргана замразена люта чушка.
  • Съвети: Много добър вариант е да замените яйчената юфка със спагети от елда; Дресингът от рецептата може да бъде използван за овкусяване на риба и свинско месо; Бульонът от варенето на зеленчуците и юфката може да бъде запазен или замразен и да се използва за приготвянето на други ястия.
  • За повече рецепти посетете
  • http://www.jamieoliver.com

Свързани рецепти

Виж всички