Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Азиатска салата със зелен фасул и морска трева

категория 0/5
1. Бланширайте зеления фасул за няколко минути във вряща подсолена вода. Опитайте го, целта е той да остане леко хрупкав. Щом извадите фасула, го залейте със студена вода. Ако шушулките на фасула са по-големи, наржете ги на ивички.
2. В тиган сложете малко соев сос, малко оризово вино и щипка накълцан чесън да се загреят /използвайте от предвиденото количество за сусамовия дресинг/. Добавете морската трева и разклатете. Оставете тревата докато поеме течностите и придобие блясък.
3. За сусамовия дресинг запечете леко белите сусамови семена в сух тиган. Нарежете на ситно чесъна и настържете джинджифила. Сложете джинджифила, чесъна, запечения бял сусам и черния сусам в купа и добавете соевия сос, оризовото вино /мирин/ и сусамовото олио. Разбъркайте.
4. Бланширайте съвсем за кратко листата праз, облейте ги със студена вода и ги накъсайте на тънки ленти.
5. Разрежете наполовина тиквичката и я настържете с помощта на ренде на тънки ивички. Постъпете по същия начин и с обелената дълга бяла ряпа. Сложете зеленчуците в купа заедно със зеления фасул. Разбъркайте и овкусете с 2-3 с.л. от сусамовия дресинг.
6. Върху листо шисо поставете щипка от салатата със зелен боб така, че да има от всичките зеленчуци и завийте на рулце. Завържете рулото като подарък с ивица праз и отрежете стърчащите краища.
7. Направете леки кръстовидни разрези върху шапчиците на гъбите и ги запържете в загрят тиган с малко зехтин.
8. Сервирайте по две рулца със зелен боб, отгоре подредете малко морска трева, а отстрани няколко пържени гъби. Залейте със сусамов дресинг.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анхелик Смейнк