Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Австралийски хляб с маслини

категория 5/5
1. Загрейте фурната на 200 градуса и сложете тавата, в която ще печете хляба да се затопли.
2. Накъсайте листенцата розмарин и ги нарежете ситно. Нарежете на ситно и маслините.
3. В купа сложете брашното, солта, розмарина, зехтина и водата. Разбъркайте. Щом започне да се оформя топка тесто оберете с ръце всичко, останало отстрани по купата и омесете тестото.
4. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете. Разплейскайте тестото и поставете върху него нарязаните маслини. Завийте краищата на тестото, за да останат маслините вътре в него и омесете отново. Месете докато всички маслини бъдат поети от тестото. Ако е необходимо добавете още брашно. Оформете питка с диаметър 20 см и я поставете в тавата за печене. Набрашнете дръжката на дървена лъжица и натиснете с нея тестото по средата така, че да се оформят две половини. След това направете още една линия по средата, под формата на кръст. Направете още две разделителни линии така, че да се оформят отделни парчета.
5. Печете хляба 35 минути. Поднесете го топъл с малко зехтин и балсамов оцет.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Лорейн Паскал