Авокадов чийзкейк

1. За основата смелете в блендер гризините и ги пресипете в купа. Към тях добавете нарязания на ситно пресен естрагон и разтопеното масло. Разбъркайте.
2. Изсипете основата на дъното на форма за торта с подвижно дъно /диаметър 20 см/. Може да използвате ринг за чийзкейка, поставен направо върху поднос. От вътрешната страна на ринга поставете лента ацетатно фолио.
3. Запечете ядките макадамия на 180 градуса за 12 минути.
4. В блендер смелете обеленото авокадо и крема сиренето /със стайна температура/. Добавете сока от лайма и разбъркайте. Изтискайте предварително накиснатия за 10-15 минути желатин и го затоплете в тенджерка с малко вода и щом той се разтопи, го добавете към авокадото със сирене. Разбъркайте и добавете предварително леко разбита сметана. Разбъркайте и прехвърлете крема в пош с голям гладък накрайник.
5. Шприцовайте половината крем върху основата. По стените наредете половинки чери домати, на по 3-4 см разстояние една от друга. След това шприцовайте останалата част от крема. Охладете чийзкейка за 2-3 часа.
6. За украса разбийте сметаната и крема сиренето /със стайна температура/. Овкусете със сол и черен пипер. Прехвърлете сместа в пош с назъбен накрайник.
7. Извадете охладения чийзкейк от формата или ринга. Шприцовайте големи рози по повърхността му. Поставете по една ядка във всяка. По средата сипете нарязани на дребни кубчета авокадо и доматчета.

Продукти

  • За основата:
  • 200 г гризини
  • 125 г масло
  • 5 стръка пресен естрагон
  • За крема:
  • 4 листа желатин
  • 250 мл течна сметана
  • 1 авокадо
  • 1 лайм
  • сок
  • 300 г крем сирене
  • 8 чери доматчета
  • За украса:
  • 125 г ядки макадамия
  • 200 г крема сирене
  • 50 мл течна сметана
  • 2 стръка пресен естрагон
  • 3 чери доматчета
  • 1 парче авокадо

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички