Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Аржентински кроасани за закуска

Стъпки

  1. Prev1/8Next

    Правим кладенче в брашното. Посипваме със захарта и солта. После в кладенчето сипваме маята и малко мляко, в което е разтворен медът и есенцията от ванилия. След това продължаваме да доливаме постепенно цялото мляко.
  2. Prev2/8Next

    Обединяваме хубаво продуктите, без да месим усилено, а леко. Като омесим тестото, го оставяме да си отпочине в купа, покрита с прозрачно фолио.
  3. Prev3/8Next

    Отпочиналото тесто се разточва в четириъгълна форма с точилка и отгоре се намазва с целия пълнеж.
  4. Prev4/8Next

    Прави се първото единично прегъване. Това става като прегънете всички краища. Първо прехлупете края, който е откъм вас, а после сгънете горния край.
  5. Prev5/8Next

    Прегънатото тесто се оставя в хладилник за 1 час. като извадите тестото, краят, който е бил към вас при първото прегъване, се завърта наляво или надясно и тестото се разточва отново в четвъртита форма. Прави се второ прегъване по гореописания начин. Тестото отново се слага за 1 час в хладилника.
  6. Prev6/8Next

    След завъртане и разточване се прави и третото последно прегъване. Като се поотпусне тестото, се разточва в четириъгълна форма с равни краища. /Може да се постави в тава с такава форма, за да се изправят краищата/. Като се работи на плота с тестото се поръсва съвсем леко с брашно.
  7. Prev7/8Next

    В противен случай се разваля като консистенция. От четириъгълника се измерват около 10 см. височина и 7-8 см. ширина на лентата и се нарязва на три ленти. Те се нареждат една върху друга и се нарязват с нож на триъгълници.
  8. Prev8/8Next

    Завиването на кроасаните става от широкия край на триъгълничето, като едновременно със завиването, тестото се разтегля настрани и нагоре. При поставяне в тавата, която е намаслена леко, краищата на кроасаните се притискат с пръст и се извиват навътре. Краищата на предишния кроасан са затиснати от следващия, за да не се разлистват.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да