Аржентински кроасани за закуска

Аржентински кроасани за закуска

Подготовка

Правим кладенче в брашното. Посипваме със захарта и солта. После в кладенчето сипваме маята и малко мляко, в което е разтворен медът и есенцията от ванилия. След това продължаваме да доливаме постепенно цялото мляко. Обединяваме хубаво продуктите, без да месим усилено, а леко. Като омесим тестото, го оставяме да си отпочине в купа, покрита с прозрачно фолио. Отпочиналото тесто се разточва в четириъгълна форма с точилка и отгоре се намазва с целия пълнеж. Прави се първото единично прегъване. Това става като прегънете всички краища. Първо прехлупете края, кой

Продукти

  • 500 г брашно
  • 15 г мая
  • 300 мл мляко
  • 15 г мед
  • 40 г захар
  • 10 г сол
  • есенция от ванилия

За пълнежа

  • 200 г масло
  • 25 г брашно

Свързани рецепти