Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ароматно спаначено ризото

категория 0/5
1. Нарежете лука и чесъна на много ситно - парченцата да не са по-големи от оризовите зърна.
2. Загрейте в тенджера пилешки или зеленчуков бульон. Пуснете нишките шафран вътре.
3. В тенджера сложете зехтин и запържете лука и чесъна за около 5 минути, да не покафеняват. Добавете ориза и разбъркайте хубаво. Излейте виното и и изчакайте 2 минути докато то се абсорбира.
4. Излейте бульона при ориза и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Щом сместа заври намалете котлона, захлупете тенджерата и оставете ориза да къкри 15 минути.
5. Добавете листата спанак - цели или нарязани. Разбъркайте. Добавете настъргания на едро пармезан и разбъркайте. Накрая пуснете маслото да се разтопи и разбъркайте.

Съвет: В случай, че ви остане ризото оформете малки топки от него и ги изпържете. Поднесете ги с пресни домати и бира.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн