Ароматно спаначено ризото

Ароматно спаначено ризото

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на много ситно - парченцата да не са по-големи от оризовите зърна.
2. Загрейте в тенджера пилешки или зеленчуков бульон. Пуснете нишките шафран вътре.
3. В тенджера сложете зехтин и запържете лука и чесъна за около 5 минути, да не покафеняват. Добавете ориза и разбъркайте хубаво. Излейте виното и и изчакайте 2 минути докато то се абсорбира.
4. Излейте бульона при ориза и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Щом сместа заври намалете котлона, захлупете тенджерата и оставете ориза да къкри 15 минути.
5. Добавете листата спанак - цели или нарязани. Разбъркайте. Добавете настъргания на едро пармезан и разбъркайте. Накрая пуснете маслото да се разтопи и разбъркайте.

Съвет: В случай, че ви остане ризото оформете малки топки от него и ги изпържете. Поднесете ги с пресни домати и бира.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 30 нишки шафран
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 5 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
  • 3 с.л. зехтин
  • 300 г ориз арборио
  • 0.5 ч.ч. бяло сухо вино
  • 1 ч.ч. настърган пармезан
  • 4 шепи пресен спанак
  • 1 с.л. масло

Свързани рецепти