Начин на приготвяне:
1. Нарежете чесъна и лютата чушка на ситно. Запържете ги в загрят тиган със зехтин за около 30 секунди.
2. Добавете мидите. Проверете дали мидите са живи, акто почукате по черупките им - ако се отворят, са живи, ако не се отворят, трябва да изхвърлите мидата. Излейте бялото вино и настържете кората на половин лимон. Поставете капак и задушете мидите за 3-5 минути.
3. Поръсете задушените миди със ситно нарязан пресен кориандър.
2. Добавете мидите. Проверете дали мидите са живи, акто почукате по черупките им - ако се отворят, са живи, ако не се отворят, трябва да изхвърлите мидата. Излейте бялото вино и настържете кората на половин лимон. Поставете капак и задушете мидите за 3-5 минути.
3. Поръсете задушените миди със ситно нарязан пресен кориандър.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 2 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
- 2 с.л. зехтин
- 36 бр. миди
- 150 мл бяло сухо вино
- 2 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
- 2 с.л. зехтин
- 36 бр. миди
- 150 мл бяло сухо вино
- 0.5 лимон
- настъргана кора
- сол и черен пипер
- пресен кориандър