Ароматни задушени миди

Ароматни задушени миди

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чесъна и лютата чушка на ситно. Запържете ги в загрят тиган със зехтин за около 30 секунди.
2. Добавете мидите. Проверете дали мидите са живи, акто почукате по черупките им - ако се отворят, са живи, ако не се отворят, трябва да изхвърлите мидата. Излейте бялото вино и настържете кората на половин лимон. Поставете капак и задушете мидите за 3-5 минути.
3. Поръсете задушените миди със ситно нарязан пресен кориандър.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 2 с.л. зехтин
  • 36 бр. миди
  • 150 мл бяло сухо вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 2 с.л. зехтин
  • 36 бр. миди
  • 150 мл бяло сухо вино
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • сол и черен пипер
  • пресен кориандър

Свързани рецепти