Ароматен хляб

Продукти

  • За пълнежа:2 стръка магданоз 2 стръка копър 2 стръка целина 1 щипка сол 2 скилидки чесън 2 с.л. зехтинЗа тестото:500 г брашно 2 яйца 200 мл прясно мляко 1 ч.л. захар 0.5 ч.л. сол 20 г прясна мая 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

  • 1. Размийте маята в млякото, сипете няколко лъжици от брашното, добавете захарта и разбъркайте на гладка каша. Оставете кваса да шупне на топло. 2. Разбъркайте кваса с яйцата, зехтина и солта. Пресейте брашното и омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа или найлоново фолио и го оставете да втаса и удвои обема си. 3. Смесете зелените подправки с чесъна, солта и зехтина. Пасирайте ги на гладък гъст сос. 4. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 2 см. и го намажете със зелената смес. Увийте го на руло. Нарежете рулото на триъгълници и ги подредете ги в

Свързани рецепти

Виж всички