Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ароматен хляб

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Размийте маята в млякото, сипете няколко лъжици от брашното, добавете захарта и разбъркайте на гладка каша. Оставете кваса да шупне на топло.
  2. Prev2/4Next

    2. Разбъркайте кваса с яйцата, зехтина и солта. Пресейте брашното и омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа или найлоново фолио и го оставете да втаса и удвои обема си.
  3. Prev3/4Next

    3. Смесете зелените подправки с чесъна, солта и зехтина. Пасирайте ги на гладък гъст сос.
  4. Prev4/4Next

    4. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 2 см. и го намажете със зелената смес. Увийте го на руло. Нарежете рулото на триъгълници и ги подредете ги в тава. Намажете с малко разбито яйце.
    Изпечете хляба в предварително загрята на 180*фурна
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли