Ароматен хляб
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- За пълнежа:2 стръка магданоз 2 стръка копър 2 стръка целина 1 щипка сол 2 скилидки чесън 2 с.л. зехтинЗа тестото:500 г брашно 2 яйца 200 мл прясно мляко 1 ч.л. захар 0.5 ч.л. сол 20 г прясна мая 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Размийте маята в млякото, сипете няколко лъжици от брашното, добавете захарта и разбъркайте на гладка каша. Оставете кваса да шупне на топло. 2. Разбъркайте кваса с яйцата, зехтина и солта. Пресейте брашното и омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа или найлоново фолио и го оставете да втаса и удвои обема си. 3. Смесете зелените подправки с чесъна, солта и зехтина. Пасирайте ги на гладък гъст сос. 4. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 2 см. и го намажете със зелената смес. Увийте го на руло. Нарежете рулото на триъгълници и ги подредете ги в
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад