Подготовка
1. Размийте маята в млякото, сипете няколко лъжици от брашното, добавете захарта и разбъркайте на гладка каша. Оставете кваса да шупне на топло. 2. Разбъркайте кваса с яйцата, зехтина и солта. Пресейте брашното и омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа или найлоново фолио и го оставете да втаса и удвои обема си. 3. Смесете зелените подправки с чесъна, солта и зехтина. Пасирайте ги на гладък гъст сос. 4. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 2 см. и го намажете със зелената смес. Увийте го на руло. Нарежете рулото на триъгълници и ги подредете ги в
Продукти
За пълнежа:
- 2 стръка магданоз
- 2 стръка копър
- 2 стръка целина
- 1 щипка сол
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
За тестото:
- 500 г брашно
- 2 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 1 ч.л. захар
- 0.5 ч.л. сол
- 20 г прясна мая
- 2 с.л. зехтин