Арктическо руло
Рецепта от: Рейчъл Алън
© UKTV 2012
1. Извадете сладоледа от фризера и го оставете на стайна температура за 5-10 минути, за да се отпусне. След това го разбъркайте леко.
2. Поставете сладоледа в единия край на лист хартия за печене /23х30 см/ и го оформете като руло. Внимателно го завийте с хартията, като завиете двата края, като бонбон. Поставете във фризер за 30 минути.
3. За пандишпановия блат разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, на максимална скорост, до утрояване на обема на сместа. Добавете брашното и бакпулвера, като ги пресявате. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.
4. Намаслете плоска тавичка с размери 23х30 см и постелете хартия за печене на дъното и. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-14 минути.
5. Оставете изпечения блат да изстине за 5-10 минути и го поръсете с кристална захар. Веднага поставете лист хартия върху него и го обърнете наобратно. Отлепете хартията от долната мустрана и го оставете да изстине напълно. След това го намажете с тънък слой сладко от малини.
6. В единия край внимателно поставете замразеното руло сладолед, като отстраните хартията от него. Завийте на руло всичко - блата със сладко и сладоледа вътре, като си помагате с хартията под блата.
7. Изрежете крайните парчета. Поднесете ретро арктическото руло, нарязано на резени с дебелина около 3 см.
Продукти
- 1 литър ванилов сладолед 100 г захар 4 яйца 100 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 200 г сладко от малини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки