Арктическо руло
© UKTV 2012


1. Извадете сладоледа от фризера и го оставете на стайна температура за 5-10 минути, за да се отпусне. След това го разбъркайте леко.
2. Поставете сладоледа в единия край на лист хартия за печене /23х30 см/ и го оформете като руло. Внимателно го завийте с хартията, като завиете двата края, като бонбон. Поставете във фризер за 30 минути.
3. За пандишпановия блат разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, на максимална скорост, до утрояване на обема на сместа. Добавете брашното и бакпулвера, като ги пресявате. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.
4. Намаслете плоска тавичка с размери 23х30 см и постелете хартия за печене на дъното и. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-14 минути.
5. Оставете изпечения блат да изстине за 5-10 минути и го поръсете с кристална захар. Веднага поставете лист хартия върху него и го обърнете наобратно. Отлепете хартията от долната мустрана и го оставете да изстине напълно. След това го намажете с тънък слой сладко от малини. 
6. В единия край внимателно поставете замразеното руло сладолед, като отстраните хартията от него. Завийте на руло всичко - блата със сладко и сладоледа вътре, като си помагате с хартията под блата. 
7. Изрежете крайните парчета. Поднесете ретро арктическото руло, нарязано на резени с дебелина около 3 см. 

Продукти

  • 1 литър ванилов сладолед 100 г захар 4 яйца 100 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 200 г сладко от малини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички