Аранчини ал карне
1. Направете ризотото, като запържите нарязания на ситно лук в зехтин и масло. След това добавете ориза и разбъркайте. Добавете виното и пак разбъркайте. Започнете да слагате по един черпак от топлия бульон и да бъркате, докато той не се поеме от ориза. Правете това до свършване на бульона и докато зърната ориз омекнат.
2. В блендер сложете нарязани на едро морков, лук и чесън. Сложете и листата керевиз и босилек. Накълцайте зеленчуците.
3. Задушете зеленчуковата смес в зехтин. Добавете няколко по-едри кубчета морков за цвят. Добавете малко вода и продължете задушаването. Добавете каймата и доматеното пюре, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Оставете рагуто да покъкри в продължение на 20 минути.
4. В чиния сложете брашното, в друга галетата, а в трета разбийте яйцата. В купички сложете рагу и ориз. Вземете ориз и я сложете в черпак. Оформете с мокри ръце дупчица в него и сложете малко от рагуто. Отгоре сложете още ориз и оформете топка. Оваляйте топката в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Потапяйте топките една по една внимателно в съд с много олио и ги пържете най-много 3-4 минути. /Може да направите аранчините и по-малки на размер, ако имате търпение./
5. Сервирайте аранчини ал карне, гарнирани с рагу.

Продукти

  • За ризотото:2 литра говежди бульон 0.5 глава лук 50 г масло 500 г ориз за ризото 50 мл сухо бяло вино 1 щипка шафран0.5 глава лук 4 стрък керевиз 4 листа босилек 150 г кайма 50 г концентрирано доматено пюре сол и черен пипер 50 г брашно 2 яйца 100 г галета 1 морков олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички