Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Аранчини ал карне

категория 0/5
1. Направете ризотото, като запържите нарязания на ситно лук в зехтин и масло. След това добавете ориза и разбъркайте. Добавете виното и пак разбъркайте. Започнете да слагате по един черпак от топлия бульон и да бъркате, докато той не се поеме от ориза. Правете това до свършване на бульона и докато зърната ориз омекнат.
2. В блендер сложете нарязани на едро морков, лук и чесън. Сложете и листата керевиз и босилек. Накълцайте зеленчуците.
3. Задушете зеленчуковата смес в зехтин. Добавете няколко по-едри кубчета морков за цвят. Добавете малко вода и продължете задушаването. Добавете каймата и доматеното пюре, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Оставете рагуто да покъкри в продължение на 20 минути.
4. В чиния сложете брашното, в друга галетата, а в трета разбийте яйцата. В купички сложете рагу и ориз. Вземете ориз и я сложете в черпак. Оформете с мокри ръце дупчица в него и сложете малко от рагуто. Отгоре сложете още ориз и оформете топка. Оваляйте топката в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Потапяйте топките една по една внимателно в съд с много олио и ги пържете най-много 3-4 минути. /Може да направите аранчините и по-малки на размер, ако имате търпение./
5. Сервирайте аранчини ал карне, гарнирани с рагу.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Джовани Каминита