1. Нарежете пилешкото месо на ивици, намажете го хубаво със зехтин и го изпечете на грил от двете му страни за около 2 минути.
2. Почистете гъбите и ги накъсайте. Нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете първо гъбите за кратко, след това добавете лука и чесъна. накрая сложете боба и овкусете със сол и пипер.
3. За гуакамолето нарежете на ситно авокадото и след това го намачкайте с вилица. Нарежете чушката и чесъна на ситно и ги добавете. Изтискайте лимона, овкусете със сол и полейте обилно със зехтин.
4. Затоплете леко питките в тиган и ги оформете като пакетче.
5. Сложете едно листо маруля, след това от задушените гъби и парче пилешко месо. Най-отгоре сложете гуакамоле.

Продукти

  • 2 бр. пилешки гърди 250 грам гъби кладница 1 глава лук 1 скилидка чесън 3 с.л. варен червен боб 4 листо маруля 4 арабски питки сол и черен пипер 4 stoofpeertjes 1 citroen 1 sinaasappel 0.5 fles rode wijn 50 ml bessenjenever 100 g suiker 1 laurierblaadje 1 kaneelstokje 1 el aardappelzetmeel 100 g champignons 2 el crème fraîche 10 sprietjes bieslook 250 g pate 50 ml slagroom 1 scheutje cognac 4 takjes kervelЗа гуакамолето:2 бр. авокадо 1 скилидка чесън 0.5 леко люта червена чушка 0.5 лимон 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички