Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на ивици, намажете го хубаво със зехтин и го изпечете на грил от двете му страни за около 2 минути.
2. Почистете гъбите и ги накъсайте. Нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете първо гъбите за кратко, след това добавете лука и чесъна. накрая сложете боба и овкусете със сол и пипер.
3. За гуакамолето нарежете на ситно авокадото и след това го намачкайте с вилица. Нарежете чушката и чесъна на ситно и ги добавете. Изтискайте лимона, овкусете със сол и полейте обилно със зехтин.
4. Затоплете леко питките в тиган и ги оформете като пакетче.
5. Сложете едно листо маруля, след това от задушените гъби и парче пилешко месо. Най-отгоре сложете гуакамоле.

Продукти

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 250 грам гъби кладница
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. варен червен боб
  • 4 листо маруля
  • 4 арабски питки
  • сол и черен пипер
  • 4 stoofpeertjes
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 0.5 fles rode wijn
  • 50 ml bessenjenever
  • 100 g suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 100 g champignons
  • 2 el crème fraîche
  • 10 sprietjes bieslook
  • 250 g pate
  • 50 ml slagroom
  • 1 scheutje cognac
  • 4 takjes kervel

За гуакамолето:

  • 2 бр. авокадо
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 леко люта червена чушка
  • 0.5 лимон
  • 1 щипка сол

Свързани рецепти