Арабски банички с плънка
Рецепта от: Мунир Тоуб
1. В купа намачкайте козето сирене. Добавете едното яйце и разбъркайте. Нарежете на едро кашут, а чесънът, менатта и магданоза - на ситно. добавете ги към сиренето и овкусете с черен пипер и смлян джинджифил. Разбъркайте хубаво.
2. В друга купа разбийте яйцата и добавете щипка сол.
3. Поставете трите листа кори за баница един върху друг. Разрежете на две, по дължина. Поставете един върху друг шестте правоъгълника.
4. Намажете краищата на всеки правоъгълник кора с разбитите яйца. В единия край поставете 1 с.л. от пълнежа с козе сирене. Завийте баниката или като рулце, или като триъгълниче. Подредете баничките в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
5. За доматената салса нарежете много на ситно лука. Обелете и нарежете доматите на кубчета или ги настържете. Смесете в купа доматите, лука, оцета и джинджифиловия сироп. Добавете нарязан на ситно магданоз и разбъркайте.
6. Сервирайте топлите банички с прясна рукола, доматена салса.
2. В друга купа разбийте яйцата и добавете щипка сол.
3. Поставете трите листа кори за баница един върху друг. Разрежете на две, по дължина. Поставете един върху друг шестте правоъгълника.
4. Намажете краищата на всеки правоъгълник кора с разбитите яйца. В единия край поставете 1 с.л. от пълнежа с козе сирене. Завийте баниката или като рулце, или като триъгълниче. Подредете баничките в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
5. За доматената салса нарежете много на ситно лука. Обелете и нарежете доматите на кубчета или ги настържете. Смесете в купа доматите, лука, оцета и джинджифиловия сироп. Добавете нарязан на ситно магданоз и разбъркайте.
6. Сервирайте топлите банички с прясна рукола, доматена салса.
Продукти
- За баничките:3 листа кори за баница 0.25 връзка магданоз 0.25 връзка мента 2 скилидки чесън 60 г печено кашу 1 ч.л. смлян джинджифил 250 г козе сирене 3 яйца черен пиперЗа доматената салса:400 г домати 0.25 връзка магданоз 2 глави лук 4 с.л. винен оцет 4 с.л. джинджифилов сироп300 г рукола
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Мунир Тоуб
Тажин с пиле, лимон и маслини
Рецепти Мунир Тоуб
Пълнени тиквички с извара и булгур
Рецепти Мунир Тоуб
Шишчета с пуешко и пълнени картофи
Рецепти Мунир Тоуб
Салата от моркови с хрупкава риба
Рецепти Мунир Тоуб
Агнешки пилаф с печени домати
Рецепти Мунир Тоуб
Фритата по марокански със салата от краставици
Рецепти Мунир Тоуб
Говеждо задушено с тиквички
Рецепти Мунир Тоуб
Супа от леща и тиква
Рецепти Мунир Тоуб
Шафранов ориз със скариди и нахут
Рецепти Мунир Тоуб
Ливанска хлебна салата "Фатуш"