Начин на приготвяне:
1. Смелете бадемите в блендер. Добавете пудрата захар, като я пресявате през сито, настърганата лимонова кора, бакпулвера, канелата, розовата вода и яйцето. Смелете отново. Получава се нещо като бадемова паста.
2. С потопени в олио ръце оформете топчици от тестото и ги овалвайте в пудра захар. Наредете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете ги леко, за да станат по-плоски.
3. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна 20 минути.
4. Поднесете бадемовите бисквити с ментов чай.
2. С потопени в олио ръце оформете топчици от тестото и ги овалвайте в пудра захар. Наредете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете ги леко, за да станат по-плоски.
3. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна 20 минути.
4. Поднесете бадемовите бисквити с ментов чай.
Продукти
- 300 г белени бадеми
- 1 лимон
- настъргана кора
- 180 г пудра захар
- 1.5 ч.л. бакпулвер
- 0.5 ч.л. канела
- 1 яйце
- 1 с.л. розова вода