Арабски бадемови бисквити
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смелете бадемите в блендер. Добавете пудрата захар, като я пресявате през сито, настърганата лимонова кора, бакпулвера, канелата, розовата вода и яйцето. Смелете отново. Получава се нещо като бадемова паста.
2. С потопени в олио ръце оформете топчици от тестото и ги овалвайте в пудра захар. Наредете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете ги леко, за да станат по-плоски.
3. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна 20 минути.
4. Поднесете бадемовите бисквити с ментов чай.
2. С потопени в олио ръце оформете топчици от тестото и ги овалвайте в пудра захар. Наредете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете ги леко, за да станат по-плоски.
3. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна 20 минути.
4. Поднесете бадемовите бисквити с ментов чай.
Продукти
- 300 г белени бадеми 1 лимон настъргана кора 180 г пудра захар 1.5 ч.л. бакпулвер 0.5 ч.л. канела 1 яйце 1 с.л. розова вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад