Арабска салата

Арабска салата

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете тиквичките. С помощта на белачка за зеленчуци ги нарежете на тънки ленти - не използвайте най-вътрешната част, със семките.
2. Загрейте добре грил-тиган. Намажете обилно лентите тиквичка със зехтин с помощта на четка. Запечете тиквичките от двете страни.
3. В сух тиган запечете ореховите ядки, докато променят цвета си.
4. нарежете печените чушки на лентички. Почистете жълтите чушки и нарежете и тях на лентички. Сложете нарязаните чушки в голяма купа. Добавете прецедения и изплакнат нахут. Нарежете цикорията на ивички и добавете и нея в купата. Овкусете с рас ел ханут, оцет и зехтин. Разбъркайте добре. Накрая добавете нарязаните запечени орехи и разбъркайте отново.
5. В купичка смесете харисата с малко зехтин и разбъркайте добре. Постелете две ленти тиквички една до друга, като малко се застъпват. В единия край поставете топчица крем-сирене с билки. намажете от сместа с хариса по средата и навийте на рулце.
6. Сервирайте арабска салата, като върху нея подредите няколко рулца от печени тиквички.

Продукти

  • 1 тиквичка
  • 2 с.л. хариса
  • зехтин
  • 120 г крем-сирене

За салатата:

  • 100 г орехи
  • 400 г нахут
  • 300 г печени червени чушки
  • 2 жълти чушки
  • 1 с.л. рас ел ханут
  • 1 с.л. оцет
  • 2 глави салатна цикория

  • турски хляб

Свързани рецепти