Арабска салата
1. Измийте и подсушете тиквичките. С помощта на белачка за зеленчуци ги нарежете на тънки ленти - не използвайте най-вътрешната част, със семките.
2. Загрейте добре грил-тиган. Намажете обилно лентите тиквичка със зехтин с помощта на четка. Запечете тиквичките от двете страни.
3. В сух тиган запечете ореховите ядки, докато променят цвета си.
4. нарежете печените чушки на лентички. Почистете жълтите чушки и нарежете и тях на лентички. Сложете нарязаните чушки в голяма купа. Добавете прецедения и изплакнат нахут. Нарежете цикорията на ивички и добавете и нея в купата. Овкусете с рас ел ханут, оцет и зехтин. Разбъркайте добре. Накрая добавете нарязаните запечени орехи и разбъркайте отново.
5. В купичка смесете харисата с малко зехтин и разбъркайте добре. Постелете две ленти тиквички една до друга, като малко се застъпват. В единия край поставете топчица крем-сирене с билки. намажете от сместа с хариса по средата и навийте на рулце.
6. Сервирайте арабска салата, като върху нея подредите няколко рулца от печени тиквички.

Продукти

  • 1 тиквичка 2 с.л. хариса зехтин 120 г крем-сиренеЗа салатата:100 г орехи 400 г нахут 300 г печени червени чушки 2 жълти чушки 1 с.л. рас ел ханут 1 с.л. оцет 2 глави салатна цикория турски хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички