Арабска салата
Рецепта от: Мунир Тоуб
1. Измийте и подсушете тиквичките. С помощта на белачка за зеленчуци ги нарежете на тънки ленти - не използвайте най-вътрешната част, със семките.
2. Загрейте добре грил-тиган. Намажете обилно лентите тиквичка със зехтин с помощта на четка. Запечете тиквичките от двете страни.
3. В сух тиган запечете ореховите ядки, докато променят цвета си.
4. нарежете печените чушки на лентички. Почистете жълтите чушки и нарежете и тях на лентички. Сложете нарязаните чушки в голяма купа. Добавете прецедения и изплакнат нахут. Нарежете цикорията на ивички и добавете и нея в купата. Овкусете с рас ел ханут, оцет и зехтин. Разбъркайте добре. Накрая добавете нарязаните запечени орехи и разбъркайте отново.
5. В купичка смесете харисата с малко зехтин и разбъркайте добре. Постелете две ленти тиквички една до друга, като малко се застъпват. В единия край поставете топчица крем-сирене с билки. намажете от сместа с хариса по средата и навийте на рулце.
6. Сервирайте арабска салата, като върху нея подредите няколко рулца от печени тиквички.
2. Загрейте добре грил-тиган. Намажете обилно лентите тиквичка със зехтин с помощта на четка. Запечете тиквичките от двете страни.
3. В сух тиган запечете ореховите ядки, докато променят цвета си.
4. нарежете печените чушки на лентички. Почистете жълтите чушки и нарежете и тях на лентички. Сложете нарязаните чушки в голяма купа. Добавете прецедения и изплакнат нахут. Нарежете цикорията на ивички и добавете и нея в купата. Овкусете с рас ел ханут, оцет и зехтин. Разбъркайте добре. Накрая добавете нарязаните запечени орехи и разбъркайте отново.
5. В купичка смесете харисата с малко зехтин и разбъркайте добре. Постелете две ленти тиквички една до друга, като малко се застъпват. В единия край поставете топчица крем-сирене с билки. намажете от сместа с хариса по средата и навийте на рулце.
6. Сервирайте арабска салата, като върху нея подредите няколко рулца от печени тиквички.
Продукти
- 1 тиквичка 2 с.л. хариса зехтин 120 г крем-сиренеЗа салатата:100 г орехи 400 г нахут 300 г печени червени чушки 2 жълти чушки 1 с.л. рас ел ханут 1 с.л. оцет 2 глави салатна цикория турски хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата