Английски крем от цариградско грозде
Рецепта от: Мери Бери
1. Сложете зърната цариградско грозде в тенджерка заедно със захарта и сиропа от бъз. Бъркайте докато захарта се разтопи, а плодовете омекнат.
2. Отделете 1/4 от омекналото цариградско грозде, а останалата част пасирайте. След това прецедете през фина цедка, като притискате с лъжица, за да се отделят люспите. Поставете крема от цариградско грозде в хладилник да стегне.
3. Разбийте сметаната до пухкавост. Добавете я към охладения крем заедно с киселото мляко. Разбъркайте до хомогенност.
4. Разпределете крема във високи стъклени чаши. Украсете с отделеното омекнало цариградско грозде и стръкче мента.
Продукти
- 500 г зелено цариградско грозде
- 100 г захар
- 3 с.л. сироп от бъз
- 200 г пълномаслена течна сметана
- 100 г пълномаслено кисело мляко
- листа прясна мента
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене