1. Сложете зърната цариградско грозде в тенджерка заедно със захарта и сиропа от бъз. Бъркайте докато захарта се разтопи, а плодовете омекнат.

2. Отделете 1/4 от омекналото цариградско грозде, а останалата част пасирайте. След това прецедете през фина цедка, като притискате с лъжица, за да се отделят люспите. Поставете крема от цариградско грозде в хладилник да стегне.

3. Разбийте сметаната до пухкавост. Добавете я към охладения крем заедно с киселото мляко. Разбъркайте до хомогенност.

4. Разпределете крема във високи стъклени чаши. Украсете с отделеното омекнало цариградско грозде и стръкче мента.

Продукти

  • 500 г зелено цариградско грозде
  • 100 г захар
  • 3 с.л. сироп от бъз
  • 200 г пълномаслена течна сметана
  • 100 г пълномаслено кисело мляко
  • листа прясна мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички