Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ангелски криле от Лион

категория 0/5
1. Замесете тесто с помощта на миксер. Първо смесете брашното, маята, захарта и водата. След това добавете яйцата и продължете разбъркването. Накрая добавете маслото и посолете. Щом тестото стане гладко, го увийте в прозрачно фолио и го сложете в хладилник най-малко за 2 часа. Може да го замесите от вечерта и да го оставите цяла нощ в хладилника.
2. Разточете тестото тънко върху набрашнен плот в приблизително правоъгълна форма. Разрежете тестото първо на две, по хоризонтал. След това го нарежете на еднакви лентички, с приблизителна ширина 3 см.
3. Загрейте до 180 градуса обилно количество олио в тенджера. Пускайте по няколко лентички в него и пържете по 3 минути от всяка страна или до златисто.
4. Редете бухтичките върху кухненска салфетка, за да се изцедят. След това ги подредете в чиния и ги поръсете обилно с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен