Ангелски криле от Лион
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Замесете тесто с помощта на миксер. Първо смесете брашното, маята, захарта и водата. След това добавете яйцата и продължете разбъркването. Накрая добавете маслото и посолете. Щом тестото стане гладко, го увийте в прозрачно фолио и го сложете в хладилник най-малко за 2 часа. Може да го замесите от вечерта и да го оставите цяла нощ в хладилника.
2. Разточете тестото тънко върху набрашнен плот в приблизително правоъгълна форма. Разрежете тестото първо на две, по хоризонтал. След това го нарежете на еднакви лентички, с приблизителна ширина 3 см.
3. Загрейте до 180 градуса обилно количество олио в тенджера. Пускайте по няколко лентички в него и пържете по 3 минути от всяка страна или до златисто.
4. Редете бухтичките върху кухненска салфетка, за да се изцедят. След това ги подредете в чиния и ги поръсете обилно с пудра захар.
2. Разточете тестото тънко върху набрашнен плот в приблизително правоъгълна форма. Разрежете тестото първо на две, по хоризонтал. След това го нарежете на еднакви лентички, с приблизителна ширина 3 см.
3. Загрейте до 180 градуса обилно количество олио в тенджера. Пускайте по няколко лентички в него и пържете по 3 минути от всяка страна или до златисто.
4. Редете бухтичките върху кухненска салфетка, за да се изцедят. След това ги подредете в чиния и ги поръсете обилно с пудра захар.
Продукти
- 300 г брашно 5 г захар 0.5 пакетче суха мая 45 мл вода 1 щипка сол 3 яйца 50 г масло олио за пържене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад