Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Четвъртък, 22 октомври от 03:30 | Четвъртък, 22 октомври от 03:55

Начин на приготвяне:

1. Огделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте с помощта на миксер докато утроят обема си и станат бледожълти.

2. Поставете пош във висок стъклен буркан или кана и пресипете разбитите жълтъци в него. Отрежете не много тънко края му.

3. Напръскайте с олио гнездата на форма за мъфини (12 бр.). Напълнете гнездата с разбитите жълтъци, като оставяте 1/2 см свободен. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 6-7 минути. Оставете кексчетата да изстинат.

4. В тенджера сипете захарта и водата. Доавете парчетата портокалова кора и стръкчетата дива или обикновена мента. Щом сместа заври и захарта се разтопи, дръпнете от котлона и захлупете съда. Оставете настрани за 15 минути.

5. Отстранете портокаловата кора и стръкчетата мента от сиропа. Пуснете в сиропа яйчените кексчета (температурата на сиопа не трябва да е повече от 40 градуса). След 2-3 минути ги обърнете от другата страна и оставете за още 2-3 минути.

6. Подредете "ангелските гушки" в чиния и ги полейте обилно със сироп. Поръсете с фино настъргана кора от лайм.

Продукти

5 яйца размер L

настъргана кора от лайм

 

За сиропа:

400 г захар

300 мл вода

15 г дива мента

2 парчета портокалова кора

 

Свързани рецепти