Ангелски двойни брадички

Ангелски двойни брадички

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето с жълтъците с миксер, докато утроят обема си.
2. Намаслете и поръсете с брашно метални формички. Напълнете 2/3 от обема им с яйчената смес. Печете ги на 230 градуса 10 минути.
3. Сипете захарта и водата в тенджерка. Добавете пръчката канела и обелената кора на лимона. Сварете сироп, докато се сгъсти.
4. Извадете яйчените кексчета от формичките, продупчете ги и ги пуснете за кратко в горещия захарен сироп една по една. Извадете ги в чиния с решетеста лъжица. Залейте ги с останалия захарен сироп.

Продукти

  • 9 жълтъка
  • 1 яйце
  • 600 г захар
  • 500 мл вода
  • 1 пръчка канела
  • 1 лимон
  • кора