Ангелски двойни брадички
1. Разбийте яйцето с жълтъците с миксер, докато утроят обема си.
2. Намаслете и поръсете с брашно метални формички. Напълнете 2/3 от обема им с яйчената смес. Печете ги на 230 градуса 10 минути.
3. Сипете захарта и водата в тенджерка. Добавете пръчката канела и обелената кора на лимона. Сварете сироп, докато се сгъсти.
4. Извадете яйчените кексчета от формичките, продупчете ги и ги пуснете за кратко в горещия захарен сироп една по една. Извадете ги в чиния с решетеста лъжица. Залейте ги с останалия захарен сироп.
2. Намаслете и поръсете с брашно метални формички. Напълнете 2/3 от обема им с яйчената смес. Печете ги на 230 градуса 10 минути.
3. Сипете захарта и водата в тенджерка. Добавете пръчката канела и обелената кора на лимона. Сварете сироп, докато се сгъсти.
4. Извадете яйчените кексчета от формичките, продупчете ги и ги пуснете за кратко в горещия захарен сироп една по една. Извадете ги в чиния с решетеста лъжица. Залейте ги с останалия захарен сироп.
Продукти
- 9 жълтъка 1 яйце 600 г захар 500 мл вода 1 пръчка канела 1 лимон кора